Huib Siefkes
Huib Siefkes Theo Beumer

DTS Ede wint ook voor de districtsbeker

1 september 2020 om 22:50 Voetbal

EDE Waar DTS Ede afgelopen zaterdag met 4-0 succesvol was tegen Best Vooruit voor de KNVB TOTO beker, wist het dinsdagavond ook de eerste poulewedstrijd voor de districtsbeker te winnen. In Druten werd bij zondag tweedeklasser DIO’30 met 1-2 gewonnen.

,,De eerste helft voetbalden wij goed’’, vond Arnold Brehler. ,,Dat resulteerde in een 0-2 voorsprong. Eerst schoot de goed spelende Huib Siefkes een afgeslagen corner raak. Huib was ook betrokken bij de 0-2. Een bal van Jasper Verstraten, werd door gespeeld naar Anouar Tmim, die scoorde. Anouar Tmim speelde met veel gevoel nog een bal naar Huib Siefkes, die de lat raakte. Het was genieten de eerste helft.’’

Uit voorzorg werden Bram Holtman en Frank Hol gewisseld. Jordy van Dalen en Stijn Homburg, die afgelopen zaterdag zijn debuut had gemaakt tegen Best Vooruit, waren de vervangers. ,,Het was de tweede helft slordig van onze kant. Gelukkig gaven we weinig weg. Totdat doelman Robin Franken vijf minuten voor tijd een bal door zijn handen liet glippen. Gelukkig pakte hij daarna een goede bal, waardoor de winst bij ons bleef.’’

Arnold Brehler liet ook nog Siem Regensburg en Pascal Koppejan hun debuut maken. Dat kwam mede door het aantal afwezigen. Een daarvan was de zaterdag uitgevallen Evert Palm. ,,Zijn enkel is nog behoorlijk dik. Het is moeilijk te zeggen, wanneer hij weer beschikbaar is.’’

Zaterdag speelt DTS Ede thuis tegen Alverna, wat haar eerste bekerwedstrijd met 0-1 verloor tegen Lunteren.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.