reparateur aan het werk
reparateur aan het werk A de Bruin

Repair cafe Ede gaat weer beginnen

2 september 2020 om 19:46 Natuur en milieu Deel je nieuws

Het Repair café repareert weer te beginnen op 10 september in de Meerpaal

Met coronabeperkingen, dat wel

Het laatst Repair Café op 5 maart van dit jaar was zeer succesvol. Er kwamen heel wat ‘klanten’ met kapotte huishoudelijke voorwerpen en de mannen en vrouwen van het Repair Café slaagden er in diverse apparaten weer aan de praat te krijgen. Een mooie bijeenkomst!

Maar het was vooralsnog ook meteen de laatste Repair Café bijeenkomst. Op de volgende dag, op 6 maart dus, was de eerste corona-persconferentie van premier Rutte en even later moesten we vooral thuisblijven, zeker als we griepachtige verschijnselen hadden, moesten we vooral handen wassen en anderhalve meter van elkaar blijven en plotsklaps moest de horeca sluiten en moesten we allerlei activiteiten stoppen, zoals sporten. En zoals repareren dus.

Waar dan?

Op 10 september in de Meerpaal van 13:00 uur tot 15:30 uur, vervolgens op  12 september in de Ontmoeting te Bennekom van 10:00 uur tot 12:30 uur en op 26 september bij Praxis in Ede van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Wat dan?

Dat was de vraag waar heel veel organisaties voor stonden. Met heel veel inzet en creativiteit werd gezocht naar alternatieven. Voor het Repair Café lukte dat vooralsnog niet. Maar dank zij de versoepelingen konden er toch mogelijkheden gevonden worden.

Hoe dan?

Het Repair Café bestaat vooral van vrijwillige bijdragen. Toch moest er geïnvesteerd worden om doorgaan mogelijk te maken. Dat is inmiddels gelukt. Het Repair Café heeft flesjes handgel met 75% alcohol aangeschaft, te gebruiken door de bezoekers zowel als de reparateurs. Natuurlijk zijn er nu ook plastic schermen die tussen de reparateur en de bezoeker komen te staan. In de Meerpaal en de beide overige locaties is gelukkig redelijk veel ruimte. Voldoende ruimte om anderhalve meter van elkaar te blijven. Gewoonlijk kregen de bezoekers koffie of thee aangeboden. Om onnodig geloop te voorkomen wordt dat nu nog niet gedaan. Later wellicht wel weer. Op deze manier voldoet het Repair Café aan alle eisen die gesteld worden aan dit soort bijeenkomsten.

Nogmaals: wat dan?

Je hebt allemaal thuis wel eens iets kapot waarvan je denkt ‘Zonde om weg te gooien. Dat kan vast wel gerepareerd worden!’ Denk aan een losse stoelpoot, of een broodrooster dat niet meer warm wordt. Of in deze tijd aan een ventilator die niet meer aan de gang te krijgen is. En hoe lang hangt er aan de kapstok al een jas waarvan de zoom loshangt? Voor dit soort reparaties is het Repair Café gratis toegankelijk. Deskundige reparateurs voeren de reparatie uit, zo mogelijk samen met u. Op de locatie is gereedschap en materiaal aanwezig. De reparaties moeten in redelijk korte tijd kunnen plaatsvinden.  Het eerstvolgende Repair Café wordt gehouden op donderdag 10 september in de Meerpaal. Daarna op12 september in de Ontmoeting te Bennekom en op 26 september bij Praxis in Ede. Er worden geen reparaties gedaan aan telefoons, smartphones, tablets en laptops. De reparaties zijn gratis, maar de onkosten moeten wel betaald kunnen worden. Daarom wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, waarvan men zelf de hoogte kan bepalen. Het Repair Café is blij weer aan de slag te kunnen en hoopt op een flink aantal bezoekers.

 

 

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie