Afbeelding
Gemeente Ede

Tweede weekend van werkzaamheden; nieuwe op- en afrit bij Ede

4 september 2020 om 06:30 Verkeer en vervoer

EDE Komend weekend is het tweede weekend van werkzaamheden op en rond snelweg A12. En dit weekend worden de nieuwe op- en afrit bij Ede gemaakt. Als alles volgens plan verloopt is de nieuwe aansluiting voor verkeer uit de richting Utrecht en naar de richting Arnhem maandagochtend in gebruik. Daarnaast is dit weekend ook slechts één rijstrook van de Dr. W Dreeslaan (N781) open. 

Rijkswaterstaat voert dit najaar groot onderhoud uit aan de A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord. Op vier verschillende deeltrajecten zal er worden gewerkt, verdeeld over vijf weekenden. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van Ede, Wageningen en Veenendaal. 

Het eerste weekend van werkzaamheden hebben we inmiddels achter de rug, vorige week was de A12 tussen Grijsoord en Maanderbroek afgesloten. Komend weekend gaat het om de andere kant op. Dit weekend wordt ook de op- en afrit bij de aansluiting met de Poortwachter ‘omgeklapt’. Dit maakt onderdeel uit van het project Parklaan van de gemeente Ede. Kijk voor meer informatie op parklaan.ede.nl

Ook in de weekenden van 11-14 september, van 25-28 september en van 2-5 oktober zijn er nog werkzaamheden op de A12, met afsluitingen tot gevolg. Het onderhoud begint elk weekend op vrijdagavond om 21.00 uur en loopt door tot maandagochtend 05.00 uur.

Waarom onderhoud? Het groot onderhoud aan de A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord is nodig om ervoor te zorgen dat het wegdek op dit deel van de A12 aan de kwaliteitsnormen blijft voldoen. Bovendien wordt hiermee de levensduur van het wegdek verlengd. Ook wordt op het traject van Maanderbroek tot Veenendaal-West stil asfalt gebruikt. Dit zorgt voor een afname van het geluid. De aannemer onderhoudt waar nodig tegelijkertijd de bermen, de verlichting en geleiderails. Wanneer dit buiten de afsluiting plaatsvindt moet het verkeer rekening houden met een tijdelijke snelheidsverlaging.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie