Reparateurs aan het werk in Praxis, foto uit archief.
Reparateurs aan het werk in Praxis, foto uit archief. A de Bruin

RepairCafé Ede in september weer open

4 september 2020 om 14:00 Maatschappelijk

EDE Het RepairCafe in Ede is in september voor het eerst weer open na een maandenlange sluiting vanwege het coronavirus. Edenaren kunnen in september hun kapotte spullen laten repareren op drie verschillende locaties: bij de Meerpaal in Ede, de Ontmoeting in Bennekom en de Praxis in Ede.

Voor het naleven van de coronamaatregelen is het noodzakelijk dat er voldoende ruimte beschikbaar is om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. ,,Bij de Meerpaal en bij de Ontmoeting in Bennekom is er een grote voorruimte waar de bezoekers kunnen wachten. Dat is ook de reden dat op de locatie Meet-inn voorlopig geen RepairCafé gehouden wordt”, legt Ad de Bruin, voorzitter van RepairCafé Ede, uit.

MAATREGELEN ,,Naast voldoende afstand, nemen we alle overige geadviseerde voorzorgmaatregelen in acht, zoals de aanwezigheid van ontsmettingsmateriaal voor zowel reparateurs als bezoekers. Ook zijn plexiglas schermen aangeschaft om tussen bezoekers en reparateurs te plaatsen.”

DATA Er zijn vooralsnog drie reparatiedata gepland: donderdag 10 september in Buurthuis de Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede-Zuid, van 13.00 tot 15.30; zaterdag 12 september bij De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom, van 10.00 tot 12.30 uur; en zaterdag 26 september bij Bouwmarkt Praxis, Lorentzstraat 1 in Ede, van 10.00 tot 15.00 uur.

LEUK EN SPANNEND De Bruin: ,,We zien er naar uit om weer aan de slag te gaan. Tegelijkertijd is het ook wel spannend omdat veel van onze vrijwilligers en bezoekers wat ouder zijn en tot de risicogroep behoren. We zullen de drie bijeenkomsten evalueren en afhankelijk van de ervaringen gaan we bezien of we in oktober weer bij Meet Inn aan de slag gaan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie