Nederlaag met perspectief voor Edesche Boys

6 september 2020 om 17:19 Voetbal

EDEEdesche Boys verloor met 3-5 op eigen veld van het bezoekende Batavia’90. Toch zag trainer Jan Beumer lichtpuntjes na deze tweede bekerwedstrijd.

,,Een wedstrijd met meerdere gezichten. De Boys komt op 2-0 maar we gaan bij 2-3 rusten. Dat had beslist niet zo hoeven zijn”, opende de Edesche Boys trainer.

Hij zag een fris van de lever spelende thuisclub. Feroucci Kleyer zorgde met twee doelpunten binnen het kwartier voor een 2-0 voorsprong.

,,Daarna gaven we het door knullige verdedigingsfouten weer weg. Dat ik het beoogde centrale verdedigingsduo miste doet daar niets aan af.”

De Edesche Boys liet zelf een aantal kansen op de gelijkmaker liggen.

In de tweede helft ging de Boys sterk van start.

,,Ik zag de gelijkmaker al komen. Maar een slim door de Batavia spelers snel genomen vrije trap betekende de 2-4. Wij stonden aan het mooie weer te denken of te dromen”, sipte Beumer.

Het was Jeffrey Fonseca die hoop in de Edese harten bracht met de 3-4.

,,Met nog tien minuten te spelen zijn we vol op de aanval gegaan. Dan weet je dat een counter dodelijk kan zijn. In de laatste minuut maakte Batavia de 3-5. Ik zie deze bekerwedstrijden echt als mooie oefenwedstrijden. Spelers die pijntjes hebben worden gespaard. Verder geef ik alle spelers zoveel mogelijk speelminuten. Daarna gaan we knopen doorhakken. Op een aantal posities zijn gelijkwaardige spelers in beeld. Maar goed het is aan mij dat goed te managen”, sloot de Edesche Boys trainer af.

Zondag speelt Edesche Boys thuis tegen Beekbergen. Deze ploeg kan de volgende bekerronde na de winst op Ulu Spor nauwelijks meer ontgaan. De ploeg is als enige nog ongeslagen.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.