Henry Snetselaar Technische zaken/Leider ZVV1 Ede
Henry Snetselaar Technische zaken/Leider ZVV1 Ede Theo Beumer

ZVV Ede uitgeschakeld in landelijke bekerstrijd

4 september 2020 om 23:12 Voetbal

EDE ZVV Ede is in de eerste ronde om de KNVB beker zaalvoetbal uitgeschakeld. Bij het in de Topklasse C uitkomende Brabantia (Eindhoven) werd een zure 3-2 nederlaag geleden.

Eip Janssen

,,Bij ons waren acht spelers wegens schorsingen en blessures afwezig. Toch heeft ZVV Ede de hele wedstrijd het betere van het spel gehad. Maar het was niet genoeg”, keek technisch manager Henry Snetselaar (archieffoto) terug.

Hij zag de Cruijffiaanse uitspraak: ‘Wie zelf niet scoort ziet het de ander wel doen’ opgaan.

,,In de eerste helft kwam ZVV Ede op een 0-1 voorsprong bij het Eindhoven Brabantia. Een toverbal werd al koppend door Youssef Hadi benut. Daarvoor waren al legio goede scoringskansen onbenut gelaten”, sipte Snetselaar.

Het werd op slag van rust zelfs 1-1.

In de tweede helft speelde ZVV Ede, ondanks het gemis van veel spelers een goede partij. Maar het scoringsvermogen bleef ondermaats.

Uit de vele goede mogelijkheden wist alleen Mo Hazzat uit een mooie aanval de 1-2  te scoren.

,,Het was wachten op de 1-3 en meer. Maar de bal wilde er niet in. Brabantia kwam drie minuten voor tijd tegen de verhouding op 2-2. En scoorden via een 10 meter trap in de laatste halve minuut ook nog de winnende treffer: 3-2”, besloot een teleurgestelde Henry Snetselaar zijn terugblik.

Komende vrijdag gaat ZVV Ede aan de competitie in de eerste divisie beginnen.

LZV/Kuypers is in Lichtenvoorde de eerste tegenstander voor de ploeg van coach Anouar Tighadouini. De wedstrijd in Lichtenvoorde begint om 20.30 uur.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.