Niels van Ginkel
Niels van Ginkel Theo Beumer

Goede tweede helft bezorgt Advendo’57 zege

5 september 2020 om 18:00 Voetbal

EDERVEEN Advendo’57 won ook haar tweede wedstrijd voor de districtsbeker. In Elst werd vierdeklasser Elistha met 1-5 verslagen.

Daar had het gezien de 1-1 ruststand, halverwege nog niet naar uit gezien. ,,Wij speelden heel matig en ook onrustig’’, oordeelde Jan Fluit. De 0-1 voorsprong door Martijn van den Dikkenberg, werd snel uit handen gegeven. ,,Wij stonden daar verdedigend niet goed.’’

Het inbrengen van Niels van Ginkel pakte goed uit voor Advendo’57. ,,Niels zorgde voor rust aan de bal. En scoorde al snel uit een steekbal van Tom van Ginkel de 1-2’’, had de trainer gezien.

,,Jan Mulder stelde vervolgens Dejan Knevel in staat de 1-3 aan te tekenen. Op aangeven van Peter Roks maakte Martijn van den Dikkenberg zijn tweede van de middag: 1-4. En na een goede actie van de ingevallen Richard Lokhorst bepaalde Niels van Ginkel de eindstand op 1-5. Een goede tweede helft’’, meende Jan Fluit.

Die komende week met een gelijkspel tegen DFS zich kan plaatsen voor de volgende bekerronde. ,,Dat is leuk, maar ik zie de bekerwedstrijden toch vooral als voorbereiding op de competitie’’, besluit de Edese gemeenteambtenaar.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.