Youssef el Hammouchi
Youssef el Hammouchi Theo Beumer

Zakelijke zege DTS Ede

5 september 2020 om 20:38 Voetbal

EDE DTS Ede blijft haar bekerwedstrijden winnen. Ook zondageersteklasser Alverna moest er aan geloven. Op sportpark Inschoten werd het een zakelijke overwinning: 2-0.

De eindstand stond al binnen vijfentwintig minuten op het scorebord. Een weggestompte bal door de Alverna doelman, werd met een lob door Youssef el Hammouchi binnen gewerkt. Een handsbal leverde een strafschop op. Jasper Verstraten wist daar wel raad mee: 2-0.

,,Voetballend gezien was het verschil groot’’, had Arnold Brehler gezien. ,,Nonchalance aan onze kant zorgde er voor dat dit uitgedrukt werd in meer doelpunten. Aan de andere kant had Bram Holtman een sliding nodig om de 2-1 te voorkomen.’’

,,De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Aanvallend gezien had net de laatste bal beter gemoeten. Maar de voorsprong kwam nooit meer in gevaar’’, aldus de nieuwe trainer, die al flink moest improviseren.

Vanwege blessures van Evert Palm, Frank Hol, Jamal Ouassif en Remco Speelziek, vormden de middenvelders Geert de Jong, Huib Siefkes en Sam van Hasselt de aanval. Tel daarbij de andere blessuregevallen Sil Buikema, die overigens geopereerd moet worden aan zijn schouder, Jesse Buikema, Kevin Velthuizen en Haikaz Vervaart. ,,We praten langer over het blessurelijstje dan over de wedstrijd’’, bleef Arnold Brehler de humor er wel inhouden.

Ondanks de twee zeges, is DTS Ede theoretisch gezien nog niet helemaal zeker van de volgende ronde. Er moet zaterdag minimaal een punt behaald worden bij Lunteren.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.