Afbeelding
Ted Walker

Edese hockeyers winnen streekderby bij Upward

6 september 2020 om 17:51 Hockey

EDE MHC Ede kende een prima zondagmiddag. Na lange tijd (maart) eindelijke weer een officiële competitiewedstrijd. Tegen het Arnhemse Upward werd een 1-2 zege behaald.

Eip Janssen

,,Dit is echt een mooie start. Natuurlijk ben ik heel blij met de zege. Maar ook met de ambiance die zo’n streekderby met zich meebrengt. Spelen bij Upward is een genot. De spelers kennen elkaar goed. Het was zowel kwalitatief als als kijkspel een heerlijke zondagmiddag”, opende Ede coach Bastiaan Bunnik tevreden.

Ede zag de twee sterkhouders Rensjan Bakker en Lode Draaijer wegens blessures afhaken. Coach Bunnik omschreef het als een gemis. Maar zag ook lichtpunten die passen bij een familieclub als Ede.

,,Natuurlijk is het even slikken als je hoort dat beiden niet kunnen spelen. Maar dan kan ik wel genieten van de aanwas die binnen Ede doorstroomt. De jeugdspelers Rick Steenhorst, Lucas van Pouderooijen en Rhoderick Meeuwsen lieten zien dat zij klasbakken zijn. De laatste moet nog 17 jaar worden”, glunderde Bunnik.

Hij zag Ede een 2-0 voorsprong nemen. Stijn Draaijer zorgde uit twee strafcorners voor de 0-2. Weet je wat het mooie was? Rick Steenhorst legt een aangegeven strafcorner pasklaar neer voor Stijn Draaijer. Zo’n stop is van essentieel belang want anders kan Draaijer niet scoren. Ik geniet met welke flair hij dat deed.”

De coach zag achterin dat doelman Tijmen Maakal en jeugdspeler Rhoderick Meeuwsen bij Upward tegenstoten en strafcorners prima werk verrichten.

,,Ook Upward heeft met Ties Koopmans een speler waaraan je een strafcorner wel kunt overlaten. De strijd met Stijn Draaijer eindigde in 2-1 voor ons. Koopmans wist maar een keer doel te treffen: 1-2.”, glunderde Bunnik.

Ede boekte dus een belangrijke zege in Arnhem. En neemt die mee naar de wedstrijd van komende zondag tegen Leiden.

,,Ik verwacht dat niet veel ploegen in Arnhem gaan winnen. Upward heeft een goed en degelijk team. Deze competitiestart moeten we even koesteren. En dan is de eerstvolgende wedstrijd op eigen veld tegen Leiden weer belangrijk”, sloot Bunnik gedecideerd af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie