Het team van Bakker Bart aan de Grotestraat in Ede met helemaal rechts Ronald van Kolthoorn.
Het team van Bakker Bart aan de Grotestraat in Ede met helemaal rechts Ronald van Kolthoorn. Ted Walker Fotografie
Advertorial

Van Kolthoorn viert een jaar Bakker Bart

9 september 2020 om 14:32 Zakelijk

EDE Een jaar geleden zag Ronald van Kolthoorn potentie in de bakkerij van Bakker Bart aan de Grotestraat 73 in Ede. Nu, een jaar later dus, kijkt hij met veel plezier en trots terug. De winkel staat als een huis, medewerksters zijn vriendinnen van elkaar geworden en het assortiment is aangepast aan de Edese consument. Voor de bakker, niks meer aan doen zou je zeggen.

Ted Walker

Van Kolthoorn houdt van bouwen. Niet van huizen, maar van teams en sfeer. ,,Die potentie zag ik een jaar geleden in deze winkel’’, begint hij te vertellen. ,,Het is een prachtige winkel op een super locatie die niet volledig uit de verf kwam. Wat ik heb gedaan om de winkel tot z’n recht te laten komen? We hebben met elkaar vooral gezocht naar wat de Edese consument wil. En daarop hebben we het assortiment aangepast en de winkel een facelift gegeven’’, legt hij uit.

MAGIE Ook op personeelsgebied veranderde er veel. ,,Ik heb daar mijn eigen visie op. Wij stellen hoge eisen aan onszelf en elkaar en willen iedere maand een doel bereiken. Maar daar staat ook iets tegenover. Mensen werken niet alleen voor geld. Zij willen leren, gestimuleerd worden, iets bereiken en daar ook wat extra’s voor krijgen. Wij hebben deze magie met elkaar, en dat voelt en ziet de klant ook. Overigens hebben die hoge eisen afgelopen jaar geleid tot een 100% score tijdens een bezoek van de Keuringsdienst van Waren. Iets waar we trots op zijn. Het is dus nooit ‘voor de bakker’, wij blijven altijd in beweging. Wat de winkel betreft bijvoorbeeld zitten er ook weer wat gave veranderingen in de pijplijn.’’

GELUKKIG MENS Van Kolthoorn haalt zelf zijn energie ook uit het team. ,,Ik ben eindverantwoordelijk en maak logisch genoeg ook de meeste uren. Mijn dag begint om half vijf met het bakken van het brood en andere lekkernijen. Als dan rond acht uur mijn collega’s komen die zeggen dat het lekker ruikt, of die even een kopje koffie voor mij maken, dan voel ik mij echt optimaal en een gelukkig mens. Of we dat brood alleen afbakken? Nee zeker niet, alles wordt vers en met de beste grondstoffen gemaakt.’’

GRATIS KOFFIE Op 10 september is het dan zover, die dag bestaat de winkel van Van Kolthoorn een jaar. Gaat de klant hier nog iets van merken? ,,Ja natuurlijk’’, antwoordt Van Kolthoorn. ,,In het weekend van 10, 11 en 12 september krijgt iedereen die dat wil een kopje koffie gratis bij de aankoop van een zoete lekkernij. Daarnaast verkopen we drie weken lang een tas vol lekkere producten. De waarde van de inhoud is twintig euro maar die drie weken betaalt de klant slechts 7,50 euro. Ik hoop echt dat mensen hiervan gaan genieten’’, zegt Ronald van Kolthoorn tot besluit.

Bakker Bart, Grotestraat 73 6711 AJ Ede. Telefoonnummer: (0318) 611 776

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie