Afbeelding
Ab Donker

Geen verdere corona bij Fortissimo geconstateerd

11 september 2020 om 16:16 Voetbal

EDE Bij één van de spelers van de Fortissimo hoofdmacht heeft de GGD de COVID-19 besmetting aangetroffen. De speler is na dinsdag 1 september 2020 niet meer op het sportcomplex gekomen. Uit voorzorg ging ook de vriendschappelijke wedstrijd tussen de eerste elftallen van Fortissimo en Advendo ’57 dinsdag niet door.

Eip Janssen

,,De speler heeft mij gemeld dat hij klachten had. Wij hebben hem geadviseerd niet meer op het sportpark te komen en zich te laten testen”, licht Fortissimo trainer Paul Bremer toe. Meerdere spelers en leden van de technische staf laten uit voorzorg een test bij de GGD uitvoeren. De GGD is met deze speler een bron-contactonderzoek gestart. Van onderzoek is de uitslag nog niet binnen. Om privacyredenen maakt Fortissimo niet bekend om welke speler het gaat. 

,,Het is nu even afwachten of er meer nieuws komt. Op dit moment ga ik er vanuit dat de bekerwedstrijd zaterdag bij Excelsior Z gewoon doorgaat. Mochten er meer corona-gevallen in de selectie zijn komt deze wedstrijd maar wellicht ook de eerste competitiewedstrijd bij Ede/Victoria in gevaar”.

UPDATE Bij Fortissimo is na bron-contactonderzoek en uitgevoerde testen geen uitbreiding van het coronavirus gebleken.

De club kan komende zaterdag ‘gewoon’ aantreden. 

,,Daar zijn we blij mee. Maar meer nog met het feit dat de getroffen maatregelen effectief gebleken zijn. Ik hoop dat betrokken speler ook snel hersteld van zijn corona besmetting. En dan denk ik in eerste instantie aan de mens en niet aan de speler”, laat Bremer weten. 

Het bestuur van Fortissimo nam nogmaals de genomen maatregelen rondom de coronacrisis door. 

,,Voor de overige leden en bezoekers van ons sportpark is door alle genomen maatregelen geen extra gevaar voor het oplopen van besmetting. Voorlopig blijft het sportpark dus open”, liet het bestuur eerder weten.

Aanvullend is wel bepaald dat de kleedkamers niet meer open gaan. Dat betekent dat spelers en begeleiding van alle teams die bij Fortissimo komen spelen zich thuis moeten omkleden en douchen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie