Zicht op het dorp Ede 1874
Zicht op het dorp Ede 1874 ist.Museum Ede

Traditionele Buurtspraak 2020 / Oude Kerk Ede

10 september 2020 om 10:00 lokaal Deel je nieuws

Als op de 3e dondedag van september in de morgen de klokken luiden vande Oude Kerk is het tijd voor de Buurtspraak van de Buurt Ede en veldhuizen. Eeuwen oud maar nog steeds actueel. Dit jaar komen voor de 316e maal geërfden en belangstellenden bijeen voor deze jaarlijkse bijeenkomst.

Voor het eerst sinds 1913 weer terug in de historische vergaderplaats: de Oude kerk van Ede. De Buurtspraak staat in het teken van het thema "Buurt 660 jaar plattelands democratie en vrijhied" dit gezien de 1e vrmelding van de samenwerking tussen dorp Ede en de Buurtschap Veldhuizen in 1360. 

Voor deze bijeenkomst heeft het Buurtbestuur als gastspreker Gedri Verbeet, oud voorzitter 2e kamer en voorzitter nationaal comité 4 en 5 mei, uitgenodigd. Functies die democratie en vrijgeid met elkaar verbinden. Vanuit haar hisotrie staat de Buurt samenwerking met de inwoners tegenwoordig burgerparticipatie. In de historie meer dan noodzakelijk maar nu een vrijheid om deel te nemen. 

De bijeenkomst, onder strikte Corona veiligheidsregels, heeft plaats op 17 september a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur (inloop vanaf 09.30) Oude Kerk Ede. Alle informatie over de bijeenkomst vind u op de website van de buurt: www.buurt.ede-en-veldhuizen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie