Afbeelding
Pixabay

Leerlingen Het Streek Lyceum besmet met corona

10 september 2020 om 20:44 Corona

EDE Drie leerlingen van Het Streek Lyceum aan de Bovenbuurtweg in Ede zijn besmet met corona. Dat heeft de school vandaag in een brief aan leerlingen en ouders laten weten.

In een eerder stadium zijn twee besmettingen geconstateerd, bij een leerling uit mavo 3 en een leerling uit havo 5. De GGD heeft vervolgens bron- en contactonderzoek verricht. De nieuwe besmetting is geconstateerd bij een andere leerling van havo 5.

NIET THUIS BLIJVEN ,,Het gewijzigde beleid rondom bron- en contactonderzoek van de GGD houdt in dat de leerlingen die in contact zijn geweest met de positief geteste leerling niet thuis hoeven te blijven en niet actief gemonitord hoeven te worden”, schrijft de school in de brief. ,,Ze blijven natuurlijk wel thuis bij (milde) klachten en moeten zich dan laten testen. Omdat hiermee de mogelijkheid tot gerichte communicatie wegvalt, zijn wij van plan om de besmettingen vanaf nu breed te communiceren met alle leerlingen en ouders.”

LESSEN STREAMEN Bovendien neemt Het Streek Lyceum maatregelen om de lessen door te kunnen laten gaan. ,,Deze derde besmetting in korte tijd betekent ook dat we ons nog sneller dan gepland gaan richten op het streamen van (delen van) lessen, voor zover dat mogelijk is, voor de leerlingen die verplicht thuis moeten blijven. Alle docenten beschikken vanaf maandag over een laptop met camera-faciliteiten. Een groot deel van de lokalen was al uitgerust met camera’s.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie