Wijnproeven op Wagenings Wijngoed
Wijnproeven op Wagenings Wijngoed Janet Mol

Oogstfeest Wagenings Wijngoed

11 september 2020 om 13:25 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op zondagmiddag 20 september viert het Wagenings Wijngoed de oogst met het oogstfeest. Haal het vakantiegevoel nog even terug en kom naar de wijngaard op de flanken van de Wageningse berg. Natuurlijk kunt u de wijn en druivensap van het wijngoed proeven. De nieuwe rosé van het oogstjaar 2019 valt bijzonder goed in de smaak. Daarnaast kunt u proeven van andere producten uit de streek en er zijn leuke activiteiten. Pak deze kans om bijzondere lekkernijen te proeven en geniet van de muziek, gezelligheid en natuurlijk van de wijnen. U bent van harte welkom in de wijngaard tussen 14:00 en 18:00 uur. Uiteraard houden we rekening met de voorgeschreven Coronamaatregelen. De wijngaard biedt voldoende ruimte voor een heerlijk nazomerfeest!

Zoals de naam al aangeeft is dit een feest rondom de oogst. Hoe staat het dit jaar met de oogst? Wijngaardenier Esther Schoenmaker hierover: “Het is nog niet bekend wanneer er precies geoogst wordt. Dat hangt van het weer af. Het liefst willen we de druiven zo ver mogelijk laten rijpen, want dat komt de smaak ten goede. Het ziet er naar uit dat we nog een paar mooie dagen krijgen, dus die willen we nog meepikken. De kans is groot dat er nog veel druiven hangen op 20 september. Leuk om te komen kijken dus”.

Dat de wijngaard het hele jaar rond fotogeniek is laat fotograaf Jan ten Haaf zien in een tentoonstelling van foto’s die hij het afgelopen jaar maakte. Zeer de moeite waard om te bekijken. Iedereen die van lekker eten en drinken houdt komt op het oogstfeest goed aan zijn trekken. Want naast onze wijn en druivensap zijn er mediterrane hapjes van Food of Cultures en bonbons van Bonbonvivant, waarin onze Wageningse Vlam verwerkt is! Het duo Radiant Wood en Geert Jan van den Burgt zorgen voor de muzikale omlijsting. Kortom, allerlei ingrediënten voor een heerlijke middag op het Wagenings Wijngoed. U bent van harte welkom tussen 14:00 en 18:00 uur. Bekijk voor het volledige programma de website: wageningswijngoed.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie