Leon Verbakel

ZVV Ede begint competitie met verlies

12 september 2020 om 08:48 Voetbal

EDE ZVV Ede ging in de landelijke eerste divisie zaalvoetbal met 5-7 onderuit bij het Lichtenvoordse LZV/Kuypers.

,,Met een nederlaag beginnen is natuurlijk niet iets wat je hoopt of verwacht. Toch heeft ZVV Ede dat een matige voorbereiding kende zeker niet slecht gespeeld”, kijkt ZVV Ede woordvoerder Leon Verbakel terug.

Bij de Edese zaalvoetballers was vaste doelman Alpay Yüzgeç wegens een schorsing afwezig. Hij werd vervangen door Ernst Jan van ’t Hoenderdal.

In de eerste helft waarin ZVV Ede het meeste balbezit kende nam de LZV/Kuypers een 3-0 voorsprong. Mo Hazzat bepaalde de ruststand op 3-1.

,,In de tweede helft viel de aansluitingstreffer vrij snel. Een goede actie van Youssef Hadi stelde Mo Hazzat in staat de 3-2 te scoren”, had Verbakel gezien.

ZVV Ede kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Maar het was te veel ‘net niet’.

De eerste de beste tegenstoot wist de thuisclub wel te verzilveren: 4-2.

Met een eigen doelpunt van de thuisclub (4-3) zorgde Mo Hazzat met zijn derde en ZVV Ede vierde doelpunt voor de gelijke stand: 4-4.

,,Het leek erop dat ZVV Ede de wedstrijd alsnog naar zich toe kon trekken. Maar weer was de thuisclub doelgericht en scoorde tweemaal: 6-4. Dan krijg je weer hoop op het moment dat Sjaak Termaaten de 6-5 scoort.”

ZVV Ede nam alle risico’s en liet een meevoetballende keeper aantreden. Dat werd door LZV/Kuypers afgestraft: 7-5.

,,ZVV Ede heeft nog niet eerder in haar korte geschiedenis zo’n slechte voorbereiding gekend. Die rekening lijken we nu gelijk in de beker (uitgeschakeld) en competitiestart te moeten betalen. De thuisclub scoorde veel uit standaard situaties. Dan zie je het voordeel als je met een complete groep kunt trainen. Dat was bij ZVV Ede niet het geval”, besluit Leon Verbakel.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.