Harskamp verliest eerste competitiewedstrijd

19 september 2020 om 18:26 Voetbal

HARSKAMP Vierdeklasser Harskamp leek kansen te hebben bij Prins Bernhard. Maar verloor uiteindelijk met 3-1 in Uddel.

,,De wedstrijd duurde tien minuten te lang voor een punt. Niet conditioneel maar verdedigend maakten we slippertjes. Die werden Harskamp fataal”, keek trainer Connie van den Dikkenberg terug.

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen de score te openen. Maar het was te vaak ‘net niet’.

,,Schoten aan beide zijden op de lat. Kansen die gemist werden. Het was best een aantrekkelijk schouwspel”, ging de trainer verder.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie ten gunste van Harskamp.

,,We kwam na rust op een 1-0 voorsprong. Tom Hol werd in het strafschopgebied gevloerd. De Prins Bernhard speler kreeg rood en Tom Hol benutte de strafschop onberispelijk”, had Van den Dikkenberg genoteerd.

Hij zag ook nog een Harskamps doelpunt afgekeurd. ,,Het zou buitenspel zijn geweest. Ik had mijn twijfels. Met nog een kwartier te spelen kreeg de thuisclub ook een strafschop. Een lichte overtreding van Lars van Wikselaar en de bal ging op de stip. De uitblinkende doelman Detmar Hardeman won de zenuwenstrijd.”

In de laatste tien minuten ging het toch fout,

,,Verdedigende fouten werden de ploeg fataal. Je vergeet jezelf gewoon te belonen. De thuisclub liep naar 3-1 uit door doelpunten Van Anton Davelaar en Freek Ruitenberg. Jammer, er lagen hier kansen op minimaal een punt”, besluit Connie van den Dikkenberg.

Zaterdag ontvangt Harskamp het Ermelose EFC ’58 dat de eerste competitiewedstrijd met 3-0 won van Barneveld.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.