Solitair levende ijsberen op Spitsbergen ontmoeten elkaar steeds vaker door verlies van habitat.
Solitair levende ijsberen op Spitsbergen ontmoeten elkaar steeds vaker door verlies van habitat. Lia Hemerik

Klimaatcursus van start in Ede en Veenendaal

18 september 2020 om 13:13 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Het onderwerp klimaatverandering is hot. Wie benieuwd is naar de link tussen mens en klimaat en naar hoe wij zelf een verschil kunnen maken voor onze planeet, is welkom bij de klimaatcursus De Groene Verandering. De cursus die dit najaar start, is een initiatief van IVN, de vereniging voor natuureducatie en wordt gezamenlijk verzorgd door de IVN-afdelingen Ede en Veenendaal-Rhenen.

In de IVN Klimaatcursus wordt klimaatverandering in een breed perspectief geplaatst en verbanden gelegd tussen klimaat, natuur en duurzaamheid. We belichten de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en kijken naar de wisselwerking tussen menselijk handelen en het klimaat. Naast informeren heeft deze cursus het doel om mensen te activeren door ze handvatten te bieden om zelf in actie te komen. Je gaat met kennis over de ecologische voetafdruk, klimaatcommunicatie en klimaatrechtvaardigheid zelf een actieplan opstellen. Aan het eind van de cursus heb je een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om met een positieve, duurzame houding jouw omgeving te beïnvloeden.

De cursus is geschikt voor iedereen, dus je hoeft geen voorkennis over het klimaat te hebben. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen aan het behoud van onze planeet. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in Ede en in Veenendaal. Op de locaties houden we ons aan de coronamaatregelen. De cursus bestaat uit een aantal lesavonden en twee excursies en wordt gehouden op locatie in Ede en Veenendaal in de maanden november 2020, januari, februari en eventueel maart 2021.

Op dinsdag 6 oktober is er een informatiebijeenkomst in Ede met inleiding over klimaatverandering en uitleg over de cursus. Opgave van tevoren, bij Lia Hemerik, is verplicht. Deelname kost 60 euro (IVN-leden 50 euro). Mail voor meer informatie en opgave de cursuscoördinatoren: Ida Marsman (imarsman@xs4all.nl) en Lia Hemerik (lia.hemerik@wur.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie