ZVV Ede: zwaarbevochten, maar belangrijke zege

19 september 2020 om 09:08 Overig

EDE ZVV Ede heeft de eerste driepunter eerste divisie zaalvoetbal binnen. Het bezoekende ZVV Eindhoven werd met 4-3 verslagen.

Met een vrij volledige selectie wist ZVV Ede dat na eerdere verlies bij LZV/Kuypers een zege op ZVV Eindhoven noodzakelijk was.

De Edese zaalvoetballers namen al binnen vijf minuten een 1-0 voorsprong via een eigen doelpunt van de gasten. De vreugde was er niet minder om.

Een paar curieuze momenten in dat duel binnen tien minuten zorgde voor enige hilariteit op de tribunes. Een Eindhovens bidon die het veld inrolde leverde een gele kaart op. ZVV Ede maakte al snel vijf overtredingen, waardoor elke volgende overtreding een tienmeter trap tot gevolg zou hebben.

Die volgde enkele minuten later en het was 1-1. Nadat Anass El Hassnaoui geel opliep nam ZVV Eindhoven een 1-2 voorsprong. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft wist ZVV Ede wat het moest doen: scoren.

Ilias Joubid wipte de bal over de keeper heen en 2-2. Maar de gasten scoorden al snel de 2-3.

ZVV Ede ging weer op jacht naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft werd de ploeg geholpen door de aanvoerder van ZVV Eindhoven. Hij werd wegens natrappen weggestuurd.

Mitchell Snetselaar bracht de stand weer op gelijke hoogte 3-3.

In de slotfase greep de Edese coach Anouar Tighadouini (archieffoto) in. Met nog honderdtwintig seconden zuivere speeltijd op de klok een time out.

De instructies waren succesvol. Youssef Hadi benut een kans en brengt ZVV Ede op de achteraf beslissende 4-3 voorsprong.

Vrijdag gaat ZVV Ede op bezoek bij het nog puntloze ZVS/Bodemflex in Sint Michielsgestel.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.