Ede mannen hebben wat om te jubelen deze week.
Ede mannen hebben wat om te jubelen deze week. Theo Beumer

Hockeyteams halen uit

20 september 2020 om 17:21 Hockey

EDE De Edese hockeyteams deden niet voor elkaar onder. Zowel de mannen als vrouwen wonnen met 2-6 de uitwedstrijd. Verschil was dat de vrouwen dat in Groningen deden. De mannen in het zuiden bij Berkel-Enschot.

Eip Janssen

VROUWEN De Edese hockeysters verteerden de lange reis van ruim twee uur naar Groningen goed. Toch werd er niet al te scherp aan de strijd begonnen.

,,Binnen vier minuten stond het al 1-0 door een strafcorner. Anneke van Dam wist de bal nog bijna van de lijn te houden. Maar doordat deze door mij (eerste uitloopster, red.) van richting was veranderd tevergeefs”, baalde Dymphe Laan.

Gron. Studs werd wel teruggedrongen . Resultaat binnen no-time een 1-4 tussenstand in Edes voordeel.

,, De 1-1 was van Anneke van Dam. Een mooie solo actie werd bekroond met een prachtig doelpunt in de korte hoek. Het tweede doelpunt werd al snel gescoord door Naomi Wensink. Een strafcorner wist zij mooi binnen te schieten. Het derde doelpunt kwam van Demi van der Scheur. Ook zij wist de Groningse keepster te passeren in de korte hoek”,vertelde Laan nu opgewekt.

In het tweede kwart wist Dymphe Laan te scoren met een backhand.: 1-4. De rest van het tweede kwart werd er niet gescoord. 

Ede zette in het derde kwart een tandje bij. 

,,Demi van der Scheur was nogmaals trefzeker: 1-5. Ze wist de bal wederom in de korte hoek achter de keepster te krijgen. 

In het vierde kwart wisten beide ploegen een keer te scoren. De studenten uit Groningen wisten een counter binnen te schieten. Een van de weinige kansen die zij de hele wedstrijd hebben gekregen. Ook Dymphe Laan was wederom trefzeker. Zij wist een strafbal te versieren en binnen te schieten: 2-6. Overall was het een goede pot (op de eerste vier minuten na) van Ede”, besluit Laan.

Zondag komt Apiliotes naar Ede. De aanvang is 12.45 uur.

DERDE ZEGE De hockeymannen is het menens in de overgangsklasse. Tegen Berkel -Enschot (2-6) werd de derde competitiezege van het seizoen behaald.

,,Er straat een team. De spelers hebben alles voor elkaar over. Routiniers helpen jonkies en omgekeerd”, stak Ede coach Bastiaan Bunnik van wal. 

De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong door Thijs Tietulaar.  

,,Dat werd snel recht gezet. De eerste drie kwarten werd uitstekend gespeeld. Drie strafcorners van Stijn Draaijer, twee keer Freek Schellekens Simon van de Blaak scoorden. Bij 1-4 deed de gevaarlijke Thijs Tietulaar wat terug.”

In het vierde kwart kregen beide ploegen wat kansen.

,,Maar in gevaar zijn we nooit geweest. Een solide zege op een aardig spelende thuisploeg. Drie ploegen gaan aan de leiding met zeven punten uit drie wedstrijden. Ede is koploper in de overgangsklasse. Dat is mooi maar ook niet meer op dit ogenblik. Ik kijk alweer naar de volgende competitiewedstrijd tegen Zwart-Wit. De krachtsverschillen in deze klasse zijn niet zo groot. Maar de start is goed”, was Bastiaan Bunnik terecht tevreden. 

Het duel tegen Zwart-Wit komende zondag op sportpark De Bosrand begint om 14.45 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie