Afbeelding
Fietsmaatjes Gelderse Vallei

Fietsmaatjes trapt door dankzij donatie supermarkt

21 september 2020 om 20:47 Maatschappelijk

EDE Fietsmaatjes Gelderse Vallei heeft zaterdag een donatie van 1124,95 gekregen van Albert Heijn XL Ede. Dit bedrag is de opbrengst van de flessenactie die de supermarkt in juli hield. Vele klanten doneerden hun statiegeld aan Fietsmaatjes.

Coördinator Teun Brouwer nam de donatie in ontvangst: ,,We zijn erg blij met alle gevers die op deze manier maatschappelijk betrokken zijn. Dit is een enorme aanmoediging voor het werk van onze stichting. Door Fietsmaatjes kun je veel voor een ander betekenen, maar het kost wel geld. We hebben nu zes elektrische duofietsen die per stuk rond de 10.000 euro kosten. Door corona moesten we spatschermen aanschaffen van zo’n 400 euro per stuk. En dan is er natuurlijk nog het onderhoud van de fietsen. We vinden het heel fijn dat mensen ons in dit werk willen ondersteunen.”

Als vrijwilliger bij Fietsmaatjes stap je eenmalig of regelmatig met iemand op een elektrische duofiets. Zo help je iemand die niet of moeilijk zelfstandig kan fietsen. Het kan zijn dat je fietsmaatje bijvoorbeeld dementie heeft of slecht kan zien. Fietsmaatjes koppelt je aan iemand die je nog niet kent. ,,Samen kijken we of een match is en hoe het fietsen gaat. Je kunt ook met een bekende fietsen, bijvoorbeeld met je partner of familielid met een beperking.”

Teun Brouwer is één van de Edenaren die zich inzet voor Fietsmaatjes Gelderse Vallei. Hij kan zo wat voor een ander betekenen en geniet er zelf ook van. ,,Ik doe veel contacten op en ben lekker actief in de buitenlucht.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie