Blauw Geel ’55 over de knie gelegd door VVOP

26 september 2020 om 18:59 Voetbal

EDE De 0-5 nederlaag van Blauw Geel ’55 tegen het Voorthuizense VVOP kwam even onverwachts als hard aan.

,,We geven de doelpunten wel erg gemakkelijk weg. Het eerste half uur was er weinig aan de hand. Maar na de 0-1 en 0-2 op slag van rust zakte mijn ploeg ver weg”, keek Pieter van de Grift (foto) terug.

Hij had kort na afloop wel even tijd nodig deze 0-5 nederlaag te verwerken.

,,De gasten waren gewoon veel feller. Nee, excuses dat een aantal spelers er niet bij waren telt niet”, ging hij verder.

VVOP uit Voorthuizen zag de thuisclub iets beter spelen in de beginfase. Robbie Pont stiftte een bal over het VVOP-doel. Gerben Kraaij (VVOP) deed aan de overzijde hetzelfde.

,,De wereldkampioenen achteruit spelen”, mopperde het publiek. Dat konden beide ploegen zich aantrekken.

Nadat VVOP de paal (Niek Bos) raakte werd het 0-1.

,,Zo slap verdedigd. Die speler (Gerben Kraaij) mag vrij intikken. De 0-2 moet gewoon voor de doelman zijn”, sipte de trainer.

Een voorzet van rechts dwarrelde over keeper Daan Rijsemus heen. Dennis Hooijer (VVOP) wist niet wat hij zag maar telde het doelpunt wel.

,,In de rust de boel op scherp gezet. Maar veel te weinig van terug gezien”, ging Van de Grift verder.

Met nog zo’n twintig minuten spelen was het duel voor Blauw Geel ’55 over. Tim van de Vis scoorde de 0-3.

,,Wel wat gewisseld. Soms noodgedwongen. Marcel (Van Bruksvoort, red) viel geblesseerd uit. Maar een echte kans konden we niet meer creëren”, eindigde de Blauw Geel ’55-trainer teleurgesteld.

Tim de Witte en in blessuretijd Niek Bos zorgden voor een 0-5 nederlaag voor de Peppelensteeg bewoners.

Blauw Geel ’55 gaat zaterdag op bezoek bij AGOVV (Apeldoorn). Beide ploegen hebben na twee wedstrijden slechts een punt.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.