Theo Beumer

ZVV Ede schiet uit de slof na 2-0 achterstand

25 september 2020 om 22:45 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft de derde wedstrijd in de eerste divisie zaalvoetbal bij ZVS/Bodemflex (Sint- Michielsgestel) met 2-7 gewonnen.

Eip Janssen

De ploeg van trainer/coach Anouar Tighadouini legde in de tweede helft de basis voor de grote zege. De ruststand was nog 2-1 voor de ZVS/Bodemflex. De start bij ZVS/Bodemflex was wat aarzelend. Binnen vijf minuten stonden de Edenaren al op een 1-0 achterstand. ,,Het werd zelfs 2-0 voor ZVS/Bodemflex, terwijl wij het betere van het spel hadden”, keek ZVV Ede-woordvoerder Henry Snetselaar terug.

Met een doelpunt van Mitchell Snetselaar (2-1), een schot tegen de paal door Youssef Hadi en een goede redding van doelman AlpayYüzgeç werd de kleedkamer opgezocht. ,,De tweede helft was net twee minuten oud toen Ilias Joubid twee keer de paal raakte. Maar ook het sein dat wij (ZVV Ede) net als in de eerste helft een overwicht hadden. De thuisclub kwam er niet meer uit. Na goed doorzetten van Youssef Hadi wist Mo Hazzat te scoren:2-2”, haalde Snetselaar opgelucht adem. In het vervolg liet ZVV Ede de prooi niet meer los.

,,De Hadi show volgde. Eerst schoot Youssef de 2-3 in de kruising. Een minuut later was het weer knalhard raak: 2-4. Een rode kaart voor een ZVS/Bodemflex speler leverde een tienmeter trap op. Die was ook aan Youssef Hadi goed besteed:2-5.”

Henry Snetselaar omschreef de Edese slotfase als van een hoog zaalniveau. Brian Campman maakte met een mooie kapbeweging zijn eerste Edese doelpunt (2-6) en Mo Hazzat zorgde voor de verdiende 2-7 winst. ZVV Ede heeft net als vele andere ploegen zes punten uit drie wedstrijden behaald. Koploper is voorlopig ZVG/Gagemax dat twee wedstrijden nodig had om de zes punten te behalen.

,,Een terechte overwinning met als enig minpuntje dat ZVV Ede het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Maar de punten zijn binnen”, sluit het ZVV Ede bestuurslid technische zaken tevreden af. Vrijdagavond ontvangt ZVV Ede het bezoekende Kawin uit Leerdam. De aanvang is 20.45 uur.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.