Afbeelding
Theo Beumer

Edese hockeyers fier aan kop na vierde zege

27 september 2020 om 18:42 Hockey

EDE De Edese hockeyers gaan in de Overgangsklasse A na de zege op Zwart-Wit uit Breda (1-0) fier aan kop.

Eip Janssen

Na vier speelronden is het team van trainer-coach Bastiaan Bunnik nog zonder puntverlies. De winst op Zwart-Wit was nipt maar wel verdiend.

,,Een over het geheel gezien misschien niet grootse wedstrijd. Daar waren wel wat oorzaken voor. Maar daar moeten we mee dealen. Als je ook minder goede wedstrijden weet te winnen is dat ook wat waard”, opende Ede-coach Bastiaan Bunnik.

Hij zag zijn ploeg de eerste drie kwarten niet scoren. ,,Maar ook weinig weggeven. De gasten hebben geen enkele strafcorner gekregen. Bij enkele doelpogingen was onze keeper Tijmen Maakal uitblinker.”

In het vierde en laatste kwart maakte Sem Draaijer de achteraf winnen treffer: 1-0.

,,Sem speelde een goede wedstrijd. Kwam met enige regelmaat op en dat werd beloond. Ook verdedigend nam hij de ploeg op sleeptouw. Je ziet in de Overgangsklasse een top vier en daarna een klein gaatje”, ging Bastiaan Bunnik verder.

De trainer/coach had niet alleen oog voor het spel van zijn team maar ook voor de vele vrijwilligers die spelen op sportpark De Bosrand mogelijk maken.

,,Natuurlijk moeten de spelers het spel maken. Maar ik bewonder de vele vrijwilligers die de hele week door, en zondagmiddag in het bijzonder zorgen dat het sportpark ‘coronaproof’ is. Een aantal van hen is er echt dag en nacht mee bezig. Mooi is ook om te zien dat onze supporters de aanwijzingen volgen. Dat voorkomt dat ‘politieagentje’ gespeeld moet worden. Met zijn allen moeten we beseffen dat hockey een mooi spel is. Maar dat dat alleen gespeeld kan worden als we het coronavirus samen onder de duim houden. Als het lukt om de hockeycompetitie uit te spelen is ons dat veel waard. Misschien wel meer dan promotie”, toont Bunnik zich sterk betrokken bij de corona ontwikkelingen.

MHC Ede gaat donderdagavond in Oss proberen de volgende ronde in de bekerstrijd (Gold-Cup) te bereiken. Zondag wordt de competitie in de Overgangsklasse voortgezet bij Phoenix.

,,Dan maken we een voorlopige balans op en weten we waar we staan”, eindigt Bunnik.

VROUWEN De hockeyvrouwen speelden met 1-1 gelijk tegen het bezoekende Apeliotes uit Nijmegen.

,,De voorbereiding werd verstoord door corona perikelen. Drie speelster zijn uit voorzorg in quarantaine gedaan. Vier A-junioren hebben ons uit de brand geholpen”, keek Ede-speelster Dymphe Laan terug.

Het eerste kwart kwam Ede vrij snel op achterstand. Een bal werd mooi door de aanvaller van Apeliotes ingeschoten: 0-1.

,,We wisten ons snel te herpakken. Er werden de nodige kansen gecreëerd. Maar het was allemaal ‘net niet’. Ook tijdens de hele wedstrijd zo’n twintig strafcorners meegekregen. En dan noem ik de vele kansen maar niet op.”

In het derde kwart werd het toch verdiend gelijk: 1-1. ,,Ik wist een strafcorner binnen te slaan. Daarna bleef Ede domineren maar scoorde niet. Het gelijke spel voelt aan als twee punten verloren”, sluit Dymphe Laan af.

Ede bezet in de eerste klasse de derde plaats met acht punten. Twee minder dan koploper Bully.

Zondag wordt Phoenix bezocht dat vijfde staat met een punt minder dat de Edesen.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie