Jeroen van den Beemt

BCE ‘78 grijpt na sterk begin toch naast de winst

27 september 2020 om 10:10 Overig

EDE BCE’78 is er niet in geslaagd koploper BC Utrecht Cangeroes te verslaan. Na een sterk begin werd een 61-71 nederlaag geleden.

BCE’78 moet na de nederlaag in de tweede divisie terrein prijsgeven. De Edese basketballers zijn terug te vinden op de vierde plaats met twee punten uit twee wedstrijden. De Utrechtse tegenstander heeft twee verliespunten minder en leidt de stoelendans.

STERK BEGIN ,,BCE begon scherp aan de wedstrijd en pakte vanaf de tip-off meteen de voorsprong. Kersverse captain Damiël Ermen kwam goed uit de startblokken en maakte in het eerste kwart 10 van zijn 25 punten”, keek BCE’78 woordvoerder Jeroen van den Beemt terug.

Vooral in de bucket was Ermen moeilijk af te stoppen voor de Cangeroes. Ook Mark Bierhof liet zich gelden met een driepunter en een and-one score. De verdediging stond sterk en werd goed gedirigeerd door Jordi Dueck, die ook succesvol was vanaf de driepuntslijn. BCE’s snelle spel wierp duidelijk vruchten af, want na het eerste kwart stond het 24-8 in hun voordeel.

In het tweede kwart bleef BCE het tempo hoog houden. Thijs Dueck verzorgde de ene assist na de andere met zijn karakteristieke diepe passes, waardoor de Cangeroes alert moesten blijven.

,,Ondanks goede tegenscores van Utrecht werden de Cangeroes in de bucket meermaals geforceerd om fouten te maken. Ivo Hageman en Michel van den Hoven mochten aantreden op de vrijeworplijn. En scoorden”, was Van den Beemt tevreden. BCE hield het overzicht en bereikte de rust met een 36-22 voorsprong.

OMMEKEER De Utrecht Cangeroes kwamen beduidend beter uit de kleedkamer. De gasten zetten BCE sterk onder druk. De 14 punten voorsprong liep snel terug naar 36-34. BCE werd slordiger te spelen en kwamen op een 44-45 voorsprong. ,,Daar kon het goede tegenspel van Richard Boter en sterke rebounds van Ivo Hageman niets aan veranderen. Bij een stand van 47-50 werd het vierde en laatste kwart gestart”, zag de BCE’78 woordvoerder de bui al hangen.

De achterstand van BCE liep op tot vijf punten ((51-56) maar was overbrugbaar. Dankzij Damiël Ermen’s sterke acties in de bucket kon Ede bijna (58-60) op gelijke hoogte komen. Maar de ploeg wilde te veel forceren. Er werd snel geschoten en doordat deze schoten niet vielen moest BCE opnieuw in de achtervolging. De gasten liepen uit naar 58-67 en stopten uiteindelijk bij 61-71.

,,Een streep door de rekening. Maar ook een les. Zaterdag speelt BCE ’78 in sporthal De Peppel tegen Woodpeckers uit Houten. De wedstrijd begint om 16.15. De wedstrijd zal live te volgen zijn op de facebookpagina van BCE’78. Een aanrader”, eindigt Jeroen van den Beemt.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.

Richard Boter met een mooie actie (nummer 9)