De jeugd van HV Reehorst timmert aan de weg
De jeugd van HV Reehorst timmert aan de weg Leo de Wit

HV Reehorst zet toon in eerste wedstrijd

26 september 2020 om 22:45 Overig

EDE HV Reehorst won de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen 2020/2021 met 34-24.

Eip Jansen

,,HVC (Emmer-Compascuum) is waarschijnlijk niet de sterkste tegenstander in de tweede divisie. Maar dat doet niets af aan de overwinning. Daarnaast heb ik alle spelers speeltijd kunnen geven. Blijf je in je sterkste opstelling spelen wordt de uitslag misschien groter. Maar ik wil de jeugd laten wennen aan het niveau in de tweede divisie”, opende HV Reehorst-coach Sander Barents.

HV Reehorst kon wegens ziekte/blessures Jeff de Quay en David Schalk niet opstellen.

,,Daniel Laverman had er ook zeven weken wegens een blessure uitgelegen. Hij maakte zijn eerste speel minuten weer deze wedstrijd”, aldus Sander Barents.

Barents beschreef de openingsfase als gelijk opgaand. Bij 5-4 scoorde de nieuwste aanwinst Niels van Noesel zijn eerste doelpunt. Van Noesel mag op grond van de reglementen minuten maken bij eredivisionist DFS Arnhem en HV Reehorst.

Daarna was HV Reehorst met tussenstanden van 7-4, 11-6, 20-11 de betere ploeg.

,,De ruststand was 22-14 in ons voordeel. Ik had gehoopt dat wij in de tweede helft nog meer zouden doorpakken. Het was binnen no time 26-14. Daarna ben ik veel gaan wisselen. Dat kon deze wedstrijd”, ging Barents verder.

Hij zag Daniël Laverman fraai uit de hoek doelpunt 28-16 maken. Michael van den Berg achterwaarts 29-18. Zo bleef de stand ruimschoots in het voordeel van HV Reehorst.

,,En kreeg het publiek mooie doelpunten te zien. Bij 30-21 werd het allemaal wat minder. De kleinste voorsprong die er op het bord stond na de aanvangsfase.”

Niels van Noesel liet zien bij DFS (Arnhem) veel te leren. Hij kogelde twee keer snoeihard raak. Daniël Laverman zette de eindstand 34-24 op het scorebord.

,,De punten zijn binnen. Zaterdag naar AHV Achilles (Apeldoorn). Een ploeg die zich behoorlijk versterkt heeft. Een tegenstander waartegen zal moeten blijken waar we staan. Maar ik ben allang blij dat we weer handballen. Zodra het mocht hebben we trainingen en in de zaal handballen opgepakt. Die investering heeft zich in ieder geval tegen HVC al uitbetaald”, eindigde de inwoner van Venray.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.