Amir en Laurens samen aan het werk
Amir en Laurens samen aan het werk Koos van Starrenburg

Uniek theater met MOMO en basisschool Uniek

24 september 2020 om 16:55 Sport Deel je nieuws

Theaterwerkplaats en basisschool Uniek zijn samen aan een unieke theaterproductie begonnen.

Na maanden voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. De acteurs van MOMO theaterwerkplaats kwamen naar Uniek. De leerlingen van groep 7&8 konden bijna niet wachten. Samen met deze bijzonder getalenteerde acteurs met een verstandelijke beperking zouden zij een theaterstuk maken over “Moedig zijn.”

De weken voorafgaand hebben de acteurs zich voorbereid op het samenwerken met de 23 basisschoolleerlingen. Wat mag je verwachten? Wat kunnen de kinderen wel of niet? Durven ze wel te acteren? Mag je de kinderen alles vragen? Zijn ze wel aardig? Dezelfde vragen leefden bij de leerlingen. ,,Ik heb nog nooit met een verstandelijk beperkt persoon samen gewerkt. Hoe moet dat? Worden ze niet snel boos? Ze zijn toch heel sterk?”

Het zijn eerlijke en oprechte vragen. Het zijn ook drempels om het contact met elkaar aan te gaan. Juist daarom  is het zo belangrijk dat de vragen gesteld mogen worden. Het verlagen van de drempel lukt alleen door meer begrip voor elkaar te hebben. Daar heb je moed voor nodig!

Onder deskundige begeleiding van de dramadocenten en begeleiders van MOMO en de leerkrachten van Uniek leren de acteurs en de leerlingen elkaar kennen. Binnen vijf minuten is het ijs gebroken. De eerste gesprekjes komen op gang. Er wordt samengewerkt. De warming-up wordt door één van de acteurs gegeven. De kinderen vinden dat de normaalste zaak van de wereld en doen gewoon enthousiast mee. Zo hoort het ook. Samen wordt het begrip “moed” verder onderzocht.

De uren vlogen voorbij. ,,Hé, is de middag nu al om? Maar we hebben niets geleerd!” Nou, daar denken de leerkrachten heel anders over. En de aankomende drie weken zullen de leerlingen nog veel meer leren. De laatste donderdag voor de herfstvakantie is de grande finale. De uitvoering. Voor de overige leerlingen van de school. De ouders kunnen er vanwege Corona helaas niet bij zijn. Gelukkig wordt alles opgenomen. Dan kunnen ze thuis hun eigen theaterstuk herhalen herhalen herhalen herhalen…..

Wil je meer weten over MOMO theaterwerkplaats? Kijk dan op: https://www.momotheaterwerkplaats.nl/

Wil je meer weten over basisschool Uniek? Kijk dan op: https://www.obsuniek.nl/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie