Afbeelding
Instagram/alainart

Kunstenaar geeft stadion De Wageningse Berg opknapbeurt

25 september 2020 om 13:11 Uitderegio

EDE Menig Edenaar toog in de vorige eeuw om de week naar Wageningen om daar de verrichtingen van de plaatselijke profclub te aanschouwen. In het stadion op de berg werden mooie prestaties behaald en herinneringen gecreëerd. FC Wageningen ging echter in 1992 failliet dus van profvoetbal op de Wageningse Berg is allang geen sprake meer. Maar het stadion staat er nog.

Door de jaren heen is het stadion geregeld in verval geraakt en ook weer opgeknapt. Aan dat laatste onderdeel kan nu een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. Kunstenaar Alain Rothuis uit Wageningen pakte zijn schildersspullen en begon aan een opknapbeurt. ,,Ik ben bijna klaar met mijn nieuwe project bij de Wageningse Berg! Het voetbalstadion krijgt een nieuwe uitstraling en ik mag daar aan mee werken. Zelf ken ik ook de geschiedenis van dit stadion, dus dat maakt dit een bijzondere klus", zegt Rothuis op zijn Instagram account.

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke, spraakmakende of opmerkelijke verhalen uit de regio.

Een ander Instagram-account, 'In het Stadion', stelde de decoratieschilder uit Wageningen enkele vragen over het project.

Hoe heb je de Berg onder handen genomen?

,,Een aantal oud-supporters wilde graag dat de kassahuisjes zichtbaar werden alsof deze weer in gebruik zijn. FC Wageningen speelde in groen-wit, wat dus een logische kleurkeuze was voor de bakstenen muren. De muurschilderingen moesten het verhaal uitdragen dat er vroeger professioneel gevoetbald is. De belangrijke hoogtepunten zijn op de muren geschilderd, zoals de oprichting en het faillissement van FC Wageningen, het logo en de gewonnen KNVB-bekers in 1939 en 1948."

Je komt uit Wageningen. Was deze klus als decoratieschilder een langgekoesterde wens van je?

,,Het is een geweldig dankbare klus. Ik krijg het ene na het andere compliment van voorbijgangers en mensen die FC Wageningen en de Berg een warm hart toedragen. Twee jaar na mijn geboorte is FC Wageningen failliet gegaan. Helaas heb ik FC Wageningen dus niet bewust meegemaakt, maar door de verhalen van onder anderen mijn vader en opa heb ik toch sentimenten voor de club gekregen."

Zit jouw werk er nu op?

,,De eerste vier muren heb ik nu geschilderd. De laatste muur zal de mooiste worden. Hierop wordt keeper Kees Quint uitgebeeld. Hij was degene die oud-FC Wageningen-fans en -spelers bij elkaar bracht om het stadion nieuw leven in te blazen. Daarnaast is het een mooie afbeelding die uitstraalt waar de Wageningse Berg voor staat: de onneembare vesting."






View this post on Instagram









3?? vragen aan decoratieschilder Alain Rothuis (@alainart), die de Wageningse Berg een opknapbeurt geeft. 1?? Hoe heb je de Berg onder handen genomen? 'Een aantal oud-supporters wilde graag dat de kassahuisjes zichtbaar werden alsof deze weer in gebruik zijn. FC Wageningen speelde in groen-wit, wat dus een logische kleurkeuze was voor de bakstenen muren. De muurschilderingen moesten het verhaal uitdragen dat er vroeger professioneel gevoetbald is. De belangrijke hoogtepunten zijn op de muren geschilderd, zoals de oprichting en het faillissement van FC Wageningen, het logo en de gewonnen KNVB-bekers in 1939 en 1948.’ 2?? Je komt uit Wageningen. Was deze klus als decoratieschilder een langgekoesterde wens van je? ‘Het is een geweldig dankbare klus. Ik krijg het ene na het andere compliment van voorbijgangers en mensen die FC Wageningen en de Berg een warm hart toedragen. Twee jaar na mijn geboorte is FC Wageningen failliet gegaan. Helaas heb ik FC Wageningen dus niet bewust meegemaakt, maar door de verhalen van o.a. mijn vader en opa heb ik toch sentimenten voor de club gekregen.’ 3?? Zit jouw werk er nu op? ‘De eerste vier muren heb ik nu geschilderd. De laatste muur zal de mooiste worden. Hierop wordt keeper Kees Quint uitgebeeld. Hij was degene die oud-FC Wageningen-fans en -spelers bij elkaar bracht om het stadion nieuw leven in te blazen. Daarnaast is het een mooie afbeelding die uitstraalt waar de Wageningse Berg voor staat: de onneembare vesting.’ #groundhopping #groundhopper #groundhopperapp #groundhoppers #stadium #stadiums #stadion #voetbalstadion #stade #stadions #fussball #thechickenbaltichronicles #footballvideos #soccerlife #fútbol #ultrassnl #ground #fußballtouristen #futbology #futbologyapp #voetbal #wageningen #dewageningseberg #wageningseberg #staantribune #indehekken #inhetstadion

A post shared by  In het Stadion (@inhetstadion) on

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie