Bram van den Heuvel

Knappe winst SDS ’55 in Barneveld

26 september 2020 om 19:26 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 heeft bij het vooraf sterk ingeschatte VV Barneveld een mooie 1-3 zege behaald.

,,Daar zag het de eerste helft echt niet naar uit. Naast de 0-1 achterstand was ik ook teleurgesteld in de inzet en beleving van mijn ploeg”, keek SDS ’55-trainer Ronald Tulen terug.

Binnen tien minuten stond de Wekeromse ploeg al met 0-1 achter. Fabian van Esch stiftte de bal langs SDS ’55 doelman Jaco van Veldhuizen.

,,Het had bij rust ook 2-0 voor de thuisclub kunnen staan. Zij kregen wat meer mogelijkheden dan wij. Ik heb in de rust aangegeven dat verliezen altijd mogelijk is. Maar wel als een team dat werkt voor elkaar”, meende Tulen.

Hij zag in de tweede helft dat zijn woorden effect hadden gehad.

Matthijs van de Kamp zette SDS ’55 op gelijke hoogte:1-1.

,,Een mooie vrije trap waar de doelman geen antwoord op had.”

Het werd 1-2 door Gerben Roelofsen en in blessuretijd 1-3 door de ingevallen Albert ‘Appie’ Schregardus.

,,Tussendoor hield onze doelman Jaco van Veldhuizen zijn doel schoon. In een 1 op 1 situatie wist Jaco de Barneveldse aanvaller van scoren af te houden. Een op dat moment (1-2) belangrijke redding”, besluit Tulen tevreden.

SDS ’55 dat met zeven ploegen nog zonder puntverlies is ontvangt zaterdag het eveneens ongeslagen SV Achterveld.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.