Afbeelding
Erwin van Hierden

DES Lunteren dammers kunnen niet degraderen

26 september 2020 om 19:50 Overig

LUNTEREN DES Lunteren, uitkomende in de Ereklasse dammen kan dit seizoen niet degraderen.

Eip Janssen

LANDELIJKE COMPETITIE ,,De eerste thuiswedstrijd werd met 6-10 verloren van CTD Arnhem. Die valse start heeft geen gevolgen”, opent DES Lunteren voorzitter Jaap Heij.

Het bestuur van de KNDB had zich voorgenomen het verloop na drie speelrondes te evalueren op veiligheid, nieuwe maatregelen, sportiviteit. Dit op basis van de coronacrisis en daarmee verband houdende speelomstandigheden.

,,De KNDB heeft vooral ingezet op kleinere teams. Er wordt in achttallen in plaats van tientallen gespeeld. Er zijn hoge veiligheidseisen ten aanzien van ventilatie en ruimte van de denksportzaal gesteld”, gaat Heij verder.

Die evaluatie is naar voren gehaald. Het bestuur van de KNDB heeft ervoor gekozen de evaluatie onmiddellijk na de eerste speelronde te doen plaatsvinden.

,,De bond wilde op die manier zo snel als mogelijk duidelijkheid verschaffen binnen de damwereld. Ik denk dat dat een verstandig besluit is.”

De volgende besluiten zijn genomen:

A. Geen degradatie en nacompetitie. Wel promoveren de kampioenen;

B. Bij niet opkomen van een team zonder toestemming van de wedstrijdleider, heeft de wedstrijdleider het recht de wedstrijd meteen verloren te verklaren;

C. Bij een dampartij moet 1.5 meter afstand tussen de speler bestaan. Dit is vanaf de vierde speelronde absoluut verplicht;

,,Wij hebben een eigen speellokatie die coronaproof is. Ook hebben wij een speciaal daarvoor (toezicht corona maatregelen) aangestelde functionaris benoemd.

GELDERSE DAMBOND De Gelderse Dambond bestaande uit drie niveaus’: Hoofdklasse, Eerste Klasse en Tweede Klasse, is voorlopig uitgesteld.

,,Dat besluit ondersteunen wij. Eerst maar eens de ontwikkelingen rondom corona afwachten. Niet iedere damvereniging heeft een coronaproof onderkomen. De gezondheid gaat voor.”, besluit DES-voorzitter Jaap Heij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie