Bonita Theunissen, goed voor 3 doelpunten
Bonita Theunissen, goed voor 3 doelpunten Geert Nieuwenhuis

Dames DTS Ede laten Wartburgia kansloos

26 september 2020 om 21:16 Sport Deel je nieuws

Vandaag was Wartburgia de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd van DTS Ede Dames 1. Vorig seizoen verspeelde DTS nog een 0-3 voorsprong door met 3-3 gelijk te spelen. Dat was blijkbaar een goede les in de voorbereiding naar deze op papier staande topper. Maar DTS begon zeer voortvarend en binnen 28 seconden was het al raak in Ede. Bij de eerste de beste aanval over links kwam de bal voor de voeten van Bonita Theunissen die geen moeite had om het laatste tikkie te geven en hiermee Wartburgia al een grote tegenslag toebracht. Nog voordat Wartburgia besefte wat er gebeurde had DTS, die agressief en prachtige aanvallen liet zien, binnen zeven minuten al de stand op 3-0 gebracht. Carolien Filippo speelde zich in de vijfde minuut aan de rechterzijde van het strafschopgebied knap vrij en krulde de bal prachtig onder de lat binnen 2-0. Niet veel later, en wel in de zevende minuut, was het 3-0. Bij een voorzet liep Sofie Houba slim naar de eerste paal en kopte het derde doelpunt in de touwen. Ook na dit voortreffelijke begin speelde DTS gedreven door met prachtig aanvallen en passes. Tel daarbij de individuele kwaliteiten van de speelsters bij op en heb je echt een geweldige voetbalmachine.

De 4-0 viel in de 23e minuut, na een prachtige steekbal op Bonita Theunissen kwam zij schuin voor de goal alleen op de keepster af. Ze krulde de bal via de vingertoppen van de keepster in de verre hoek.

Maar Wartburgia, dat moet gezegd worden, bleef voetballen en kreeg zelfs in de 35ste minuut een doelpunt. Dit gaf de gasten weer enigszins hoop en DTS moest even de motor herstarten. Ze namen weer het initiatief en de ene na de andere aanval golfde op het doel van Wartburgia af. Was Daphne van Kruistum nog dicht bij een doelpunt, na 39 minuten was het opnieuw Bonita Theunissen die koelbloedig de keepster omspeelde 5-1. Een heuse hattrick! Maar nog was de honger naar doelpunten niet gestild en Daphne van Kruistum wist nu wel met 2 doelpunten de ruststand op maar liefst 7-1 te zetten.

Na rust een zelfde beeld en DTS leek de grote voorsprong weer snel uit te bouwen met opnieuw een doelpunt in de 55ste minuut van Sofie Houba. Wartburgia bleef in de houdgreep zitten en kon eigenlijk niet meer dan afstoppen. Dat de score niet hoger werd, ondanks dotten van kansen voor o.a. Bonita Theunissen, Anoek Blankespoor en een vlammend schot van Daphne van Kruistum, was een wonder. Deze overwinning was dan ook niet eens geflatteerd te noemen.

Daphne van Kruistum maakte 2 doelpunten.