.

SDS ’55 in blessuretijd naar gelijkspel

3 oktober 2020 om 18:55 Voetbal

WEKEROM ,,In de vierennegentigste minuut werd het 1-1 tegen Achterveld. Een uitslag waarmee ik uiteindelijk kan leven. Terecht of niet terecht is altijd de vraag. Maar in de eerste helft waren de bezoekers zeker beter. In de tweede helft gaf SDS ’55 niet op”, stak SDS ’55-trainer Ronald Tulen van wal.

Hij zag dat Achterveld er steeds snel probeerde uit te komen. Dat zette SDS ’55 voor kleine problemen.

,,Toch kreeg ook Achterveld weinig echt grote kansen. Wij trouwens ook niet. De 0-1 viel wat ongelukkig. De bal werd onderweg aangeraakt en buiten bereik van de doelman in het net.”

In de tweede helft wat meer ‘gif ‘in de Wekeromse formatie. ,,Maar echt grote kansen werden weer niet gecreëerd. Ik denk wel dat SDS heel veel meer balbezit had. Maar om punten te halen moet je scoren”, ging Tulen verder.

Ruim in blessuretijd viel dan toch nog de gelijkmaker.

,,Daar kan ik als voetballiefhebber wel van genieten. Niet alleen omdat het de bevrijdende gelijkmaker was, maar meer over de wijze waarop. Appie Schregardus en Gerben Roelofsen stonden in vol bezet Achtervelds strafschopgebied aan de basis. In plaats van zelf te schieten behielden zij de rust en het overzicht om Rick Roelofsen aan te spelen. De uit de eigen jeugd afkomstige Roelofsen wist het doel te treffen: 1-1. Het is niet veel spelers gegeven op zo’n moment de rust te bewaren. Dit trio verdient alle lof”, besluit Ronald Tulen.

SDS ’55 bezet op basis van het doelsaldo de vijfde plaats. Met nog drie andere ploegen twee minder dan koploper EFC ’58. Zaterdag de dorpenderby in Harskamp. Maar publiek mag er niet bij zijn. Dat is voor alle betrokkenen jammer, maar wel noodzakelijk in verband met de corona maatregelen.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.