Edes hockeyspookje duurt voort

4 oktober 2020 om 17:59 Hockey

EDE Ede won bij Phoenix met 3-2. De vijfde overwinning op rij in de overgangsklasse.

De Ede hockeymannen gaan aan de leiding in de overgangsklasse. Gevolgd door Leiden op drie punten en Phoenix en Union al op vijf punten.

,,Het was een spannende wedstrijd waarin Ede drie van de vier kwarten echt goed speelde. In de slotfase met een paar keer een man minder was het misschien wat benauwd”, keek Ede-coach Bastiaan Bunnik terug.

In een goede wedstrijd nam Ede in het tweede kwart een 1-0 voorsprong door Max Oostermeijer. De score werd verdubbeld door een benutte strafbal van Stijn Draaijer.

,,In de vijfenveertigste minuut maakte de thuisclub, die op mij echt een goede indruk maakte de 1-2 (IJse Dubbeldam). Dan is de klasse van mijn ploeg dat het niet het hoofd laat hangen. Binnen twee minuten bracht Rhoderick Meeuwsen de tussenstand weer op 1-3.”

Ede speelde zowel aanvallend als verdedigend goed. En waar er een kansje kwam was doelman Tijmen Maakal een sta in de weg voor Phoenix.

,,Na de 2-3 (IJse Dubeldam) waren er nog een minuut of vijf te spelen. Die werden uitgespeeld hoewel dat misschien nog wel iets beter kan. De vijfde zege is de beloning voor mijn jongens. Donderdagavond in de Gold Cup ook al wat krachten verspeeld. Maar Ede doet op twee fronten mee. Wat willen we nog meer”, besluit Bastiaan Bunnik lachend.

Zondag komt Groningen op bezoek. Een ploeg waarmee in de eerste ronde Gold Cup met 4-2 werd afgerekend. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Voor zover nu bekend is MHC Ede voornemens de wedstrijd via sociale media uit te zenden.

VROUWEN De hockeyvrouwen speelden met 1-1 gelijk bij het Zeister Phoenix.

,,Dat werd geen gemakkelijk pot”, aldus het duo Anneke van Dam en Dymphe Laan.

In het eerste kwart was de thuisclub wat feller en beter.

,,Keeper Alick Keilman kende een geweldige redding bij een strafcorner. Dat hield de stand op 0-0”, keek Van Dam terug.

Ede hield de stand op 0-0 maar verloor wel speelster Dymphe Laan.

,,Een zware enkel blessure die mij noopte te vertrekken. Na behandeling kon ik gelukkig de twee laatste kwarten mee kijken”, aldus de teleurgestelde Laan.

In het tweede kwart kreeg Ede kansjes.

,,Ik wist een kans te creëren door een actie over de achterlijn en kreeg de bal nog voor het doel, maar deze ging er net niet in. Phoenix scoorde wel en dus met een 1-0 achterstand de tweede helft (derde kwart) in.

In het derde kwart zette Phoenix veel druk. Maar echt grote kansen bleven over en weer uit.

,,In het vierde kwart eindelijk de toch wel verdiende gelijkmaker”, had de geblesseerde Dymphe Laan genoteerd.

Een strafcorner werd genadeloos binnen geslagen door Anneke van Dam.

,,We hebben nog wel geprobeerd de overwinning uit het vuur te slepen maar dat lukte niet.”, eindigde het duo Laan/Van Dam.

Zondag ontvangt MHC Ede vrouwen tegenstander EHV. Een strijd om de tweede plaats. De wedstrijd begint om 12.45 uur.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.