HV Reehorst verliest wedstrijd in vijf minuten

EDE HV Reehorst zag de uitwedstrijd bij AHV Achilles met 27-20 verloren gaan.

Eip Janssen

,,Ik had ze vooraf al hoog ingeschaald. De Apeldoorners hebben zich van de zomer flink versterkt. Onder meer een hele goede keer (Houten, red.) erbij. Dat was goed merkbaar”, opende HV Reehorst-coach Sander Barents.

Barents zag zijn ploeg in de eerste helft goed meekomen.

,,De eerste helft ging vrijwel gelijk op. Nooit meer dan een of twee doelpunten verschil. Bij rust was het 12-11 voor de thuisclub.”

VIJF MINUTEN In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. waarbij HV Reehorst veel te veel goede scoringsmogelijkheden liet liggen.

De Reehorst coach zag dat het in krap vijf minuten volledig misliep.

,,Bij 13-12 begon het allemaal. Wij misten zeven of acht grote kansen, waaronder twee zeven meter worpen. Achilles was wel trefzeker. Zij liepen uit naar een 19-12 voorsprong”, sipte Barents.

Vanaf dat moment werd weer bijna om en om gescoord.

,,Maar het verschil was al gemaakt. Dit viel niet meer te repareren”, aldus de inwoner van Venray.

Bij 27-20 werd een nederlaag genoteerd.

,,Er is zeker niet slecht gespeeld. Ontevreden daarover ben ik zeker niet. Alleen scoren moet echt beter.”

Zaterdagavond ontvangt HV Reehorst in sporthal ‘t Riet de Amsterdamse studenten vereniging US.

,,Of die wedstrijd doorgaat weten we nog niet. De handbalbond is gevraagd of het risico om tegen studenten te spelen op dit moment verantwoord is. We wachten de reactie af. dat bepaald of er wel of niet gespeeld wordt”, sluit Barents af.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.