Rijk van Voorst bij zijn 'bus met het witte logo'.
Rijk van Voorst bij zijn 'bus met het witte logo'. Dennis van Doodewaard
Advertorial

Elektromonteur Rijk van Voorst jubileert

7 oktober 2020 om 15:15 Zakelijk

LUNTEREN Rijk van Voorst vierde op 29 september het veertigjarig bestaan van zijn Elektrotechnisch Buro Rijk van Voorst. De eenmanszaak van de geboren Bennekommer is altijd, tot op de dag van vandaag, in Lunteren gevestigd geweest. Van Voorst werd dinsdag 66 jaar, maar hij denkt nog niet aan stoppen.

Ted Walker

,,Ik vind werken veel te leuk’’, zegt Rijk van Voorst met glimmers in zijn ogen. ,,Maar er is wel wat veranderd door de jaren heen hoor. Zeker nu ik wat ouder word en het niet per se meer hoeft. In het begin was geen klus te groot, ik pakte alles aan. Ik werkte veel op de bouw bijvoorbeeld. Op zich zou ik dat nog wel kunnen, maar ik vind het te onpersoonlijk. De laatste jaren werk ik veel voor particulieren. Eén op één contact vind ik veel prettiger werken. Je kent de mensen, krijgt leuke reacties en als je het werk goed doet, mag je vaak ook weer bij familie en vrienden aan de slag. Daar geniet ik van.’’

KEUKENS De Lunterse elektromonteur is veel in de regio te vinden. ,,Ik werk veel in Ede, Bennekom, Renkum en Heelsum. Het meest is mijn bus met het witte logo in Wageningen te vinden. Ik doe momenteel veel keukens in opdracht van het keukencentrum in Wageningen. Leuk werk vind ik dat. Ik zorg dat alle aansluitingen voor bijvoorbeeld een nieuwe inductieplaat op de juiste plek zitten voordat de keuken geplaatst wordt. Uiteraard kijk ik daarbij ook of de groepenkast toereikend is. Vaak moeten er groepen bij gemaakt worden om te voorkomen dat de ‘stoppen doorslaan’.

EENMANSZAAK Werken is Van Voorst met de paplepel ingegoten. Op zijn twaalfde jaar reed hij al in een vrachtwagen. ,,Dat kon toen nog joh’’, zegt Van Voorst lachend. ,,Ik reed uiteraard alleen op eigen terrein. Als de vrachtwagen leeg was, dan mocht ik die achter neerzetten. Ah, leuk man. Dat kon vroeger allemaal. Voor en na mijn diensttijd heb ik nog een poosje voor een baas gewerkt. Uiteindelijk ben ik op mijn 25e voor mezelf begonnen met een eenmanszaak en daar heb ik geen dag spijt van gehad.’’ 

De afgelopen 15 jaar deed Van Voorst het al een beetje rustiger aan. ,,En nu doe ik voor m’n gevoel alleen nog de dingen die ik leuk vind. Het hoeft niet meer, maar ik werk nog elke keer met plezier en ik heb nog genoeg te doen. Als er één ding is wat ik heb geleerd in al die jaren dan is het dat; als je wilt, dan is er werk’’, aldus Rijk van Voorst tot besluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie