Afbeelding
Gemeente Ede

Wethouder Lex Hoefsloot vertrekt in november

8 oktober 2020 om 15:45 Politiek

EDE Wethouder Lex Hoefsloot (GroenLinks) verlaat per 8 november de Edese politiek. Na 2,5 jaar zich ,,met hart en ziel’’ te hebben ingezet, is de wethouder samen met de fractie van Groenlinks tot de conclusie gekomen dat zijn stijl en werkwijze niet voldoende aansluiten op die van de fractie en die van de Edese raad.

Volgens de fractie is ,,politieke effectiviteit om de doelen te bereiken daardoor niet voldoende gewaarborgd”. GroenLinks is van plan zo spoedig mogelijk een nieuwe wethouderskandidaat voor te dragen. 

De fractie zegt blij te zijn met de behaalde resultaten van de wethouder en dankt Hoefsloot voor zijn werk en verdiensten voor de gemeente Ede. Hoefsloot: ,,Ik heb met overtuiging en plezier gewerkt aan een groener en socialer Ede. Op de voor GroenLinks belangrijke thema’s heb ik goede resultaten geboekt, zoals het vernieuwen van het groenbeleid en het opzetten van het bomenfonds.” 

TELEURSTELLING Hij vervolgt: ,,Het grootschalig opwekken van duurzame energie blijkt, net als in de rest van Nederland, een zeer ingewikkelde kwestie. Dat is teleurstellend voor mij, maar geen reden om op te geven. De klimaatcrisis gaat me aan het hart en daar blijf ik me voor inzetten. Graag had ik mijn werk in het bestuur van Ede voortgezet. Met spijt moet ik helaas constateren dat het hier voor mij eindigt in de Edese politiek.”


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie