Opella vraagt zorgbonus aan
Opella vraagt zorgbonus aan Opella-McKlin fotografie

Opella vraagt zorgbonus aan voor al haar medewerkers zorg en welzijn

8 oktober 2020 om 15:59 lokaal Deel je nieuws

Zorgdienstverlener Opella heeft op 1 oktober voor al haar medewerkers in zorg en welzijn de zorgbonus van 1000 euro aangevraagd. Het kabinet toont met de bonus haar waardering voor mensen in de zorg, voor hun inzet en bijdrage aan de strijd tegen het coronavirus. Zorgmedewerkers die ‘een bijzondere prestatie’ hebben geleverd komen in aanmerking.

Opella heeft de bonus aangevraagd voor alle medewerkers die rechtstreeks betrokken zijn bij of in zorg en welzijn en die gewerkt hebben in de periode van 1 maart tot 1 september 2020. Waar veel Nederlanders door de intelligente lockdown extra vrije tijd hadden, gold dat niet voor de professionals in zorg en welzijn. Zij gingen aan de slag en stonden klaar voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. In de eigen functie en waar nodig ook buiten het eigen werk. Zo werkten zorgprofessionals uit de wijkverpleging bijvoorbeeld in verpleeghuizen waar sprake was van personeelsuitval.

Het ministerie van VWS heeft lijsten gepubliceerd met functies die wel of niet in aanmerking zouden moeten komen voor een bonus. Deze lijsten geven niet altijd duidelijkheid. Opella is uitgegaan van al haar medewerkers in zorg en welzijn, die een inkomen hebben lager dan twee keer modaal. Zij hebben namelijk allemaal een bijzondere prestatie geleverd in enerverende omstandigheden. Het ministerie van VWS beoordeelt de aanvraag voor het einde van het jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie