Just Berends
Just Berends Theo Beumer

‘Hattrick’ Just Berends leidt tot gelijkspel Bennekom

10 oktober 2020 om 18:13 Voetbal

BENNEKOM ,,Wij hebben onwaarschijnlijk veel energie gestopt in de wedstrijd. Het strijdplan werd fantastisch uitgevoerd. Zeker de voorhoede was vandaag heel goed. Uiteindelijk levert het ons een punt op bij titelkandidaat nummer 1 SVZW’’, concludeerde Aad van den Berg over de 4-4 eindstand.

De trainer zag Bennekom ‘vreselijk goed’ beginnen. ,,SVZW kwam de eerste twintig minuten niet over de middenlijn. Eerst werd Niek van Ginkel aangetikt. Jus Berends benutte de terechte strafschop. Daarna ging Niek van Ginkel goed door en maakte Elias Boumkass een hele mooie 0-2.’’

,,En dan werd in een paar minuten 2-2. Eerst kwam uit een corner de bal ongelukkig op de knie van Just Berends. Uit hun enige normale doelpunt, werd het gelijk.’’ Bas ter Hogt was de schutter.

,,Daarna waren wij het even kwijt. Dat duurde tien minuten. Bij rust was het 2-2 gelijk, waar wij eigenlijk hadden moeten voorstaan’’, vond Van den Berg.

HATTRICK In de tweede drie kwartier kwam de ploeg uit Wierden voor het eerst op voorsprong. ,,Een harde voorzet vanaf de zijkant ging via Just Berends weer in eigen doel. Na afloop grapte Just nog even dat hij de wedstrijdbal mocht houden vanwege een hattrick’’, kon Aad van den Berg er ook de humor van inzien.

Bennekom wist een minuut of twintig voor tijd op 3-3 te komen. Na een vrije trap wist de mee opgekomen Mike Jansen hoog in het dak van het doel te schieten. ,,De wedstrijd ging in deze fase op en neer. Uit een flipperkastmoment kwam SVZW opnieuw op voorsprong.’’ Frank Smit was de maker van het doelpunt.

,,Wij rechtten weer onze rug. Uit een voorzet van de ingevallen Ismael Antonio, kopte Niels Koenderink met een tegendraadse bal de 4-4 binnen. Ik was heel blij dat wij twee keer terug wisten te komen. In de slotfase hadden wij, maar ook SVZW de winnende kunnen maken’’, sloot Aad van den Berg af.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.