DTS Ede kan niet scoren

10 oktober 2020 om 19:04 Voetbal

EDE ,,Het scoren wordt langzamerhand wel een dingetje bij ons’’, constateerde trainer Arnold Brehler. Bij Go Ahead Kampen bleef DTS Ede opnieuw op nul staan. Daardoor moest een 1-0 nederlaag worden geïncasseerd.

DTS Ede scoorde wel na een kwartier. Een voorzet van Bram Holtman werd door Frank Hol binnen geschoten. Vanwege buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. ,,Dat had niet mogen gebeuren. Kijk als een clubgrensrechter vlagt, kun je nog begrijpen. Nu was het een onafhankelijke’’, aldus de balende Brehler, die het overduidelijke bewijs op zijn telefoon van geen buitenspel had staan.

Tot overmaat van ramp viel Frank Hol kort daarna vanwege een hamstringblessure uit. De andere spits Evert Palm, die heel veel scoorde in de voorbereiding, staat sinds de bekerwedstrijd tegen Best Vooruit langs de kant. ,,Die blessure schiet niet echt op. Komende week wordt er een MRI scan gemaakt. Er wordt gedacht aan een botkneuzing bij zijn enkel.’’ De Edenaren scoorden tot dusverre twee doelpunten in vier competitie ontmoetingen. ,,Tegen Unitas maakten wij er wel drie, maar waren er twee uit strafschoppen’’, voegde Brehler toe.

DTS speelde in Kampen met dezelfde formatie die afgelopen woensdag Unitas had verslagen. Dat betekende een 5-3-2. ,,Ook Go Ahead hield veel mensen achter de bal. Wij waren niet bij machte veel te creëren. Kort voor rust werd een breedtebal bij ons onderschept. Dat resulteerde in de 1-0 van Wilbert Wessels.’’

De tweede helft werd Remco Speelziek naar voren gedirigeerd. ,,Toen ging het wel beter. Maar het voetbal was en bleef matig van onze kant. Woensdag speelden wij nog 120 minuten. De frisheid en fitheid ontbrak. Via Chiel Willems en Jasper Verstraten hadden wij nog wel twee mogelijkheden. Maar het bleef 1-0. Na het succes in de beker, nu een zure nederlaag’’, concludeerde Arnold Brehler.

DTS Ede bezit na vier wedstrijden twee punten. Zaterdag moet men op bezoek bij DOS’37, wat met een punt hekkensluiter is.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.