Sedat Akdeniz

Eerste nederlaag FC Jeugd

11 oktober 2020 om 17:06 Voetbal

EDE FC Jeugd verloor tegen SV Nieuw Utrecht met 3-1.

,,Lang geleden (22-9-2019, red,) dat we een competitiewedstrijd verloren. Ook volstrekt onnodig. Maar we lieten ons uit het spel halen door de tegenstander. En ondanks een goede scheidsrechter was de assistent van de thuisclub voor ons een plaag. Elke goede aanval werd afgevlagd. En ook nog twee doelpunten op zijn advies”, baalde FC Jeugd - trainer Mohammed Mouhouti.

De trainer zag zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 achterstand komen.

,,We hadden nog goede kansen op doelpunten. Maar Almeris Avdic en Ahmet Kiliç kenden weinig geluk. In de tweede helft begonnen we sterk. De gelijkmaker hing in de lucht. Maar het was steeds ‘net niet’. Of er volgde weer een vlagsignaal”, sipte Mouhouti.

ZELDZAAM ,,Een zeldzaam moment van onachtzaamheid nekte FC Jeugd. Onze doelman Özkan Yilmaz wilde een tegenstander uitkappen. Dat mislukte en er werd geprofiteerd. Dat overkomt Özkan bijna nooit. Maar goed dat is voetbal;”, ging de trainer verder.

Met nog twintig minuten te gaan zette Ahmet Kiliç uit een corner met een kopbal de 2-1 op het scorebord.

,,Daarna zijn we alles of niets gaan spelen. Ik heb zeker acht honderd procent kansen geteld in de tweede helft. Het werd in blessuretijd niets door een doelpunt van de thuisclub: 3-1”, sluit Mohammed Mouhouti af.

FC Jeugd zakte naar de achtste plaats. Woensdagavond komt FC Weesp op bezoek. De aanvang van dit inhaalduel is 20.30 uur.