2-0
2-0 Theo Beumer

Flow hockeymannen duurt voort

11 oktober 2020 om 17:42 Hockey

EDE MHC Ede zet de zegetocht in de overgangsklasse voort. Het bezoekende Groningen werd met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

De zesde zege op rij betekende dat Ede de koppositie in de overgangsklasse continueert.

,,Geen al te beste wedstrijd. Maar die moet je ook winnen. Ondanks alle waarschuwingen vooraf leek het erop dat wij te gemakkelijk over Groningen dachten. Daar speelde onbewust waarschijnlijk toch de gemakkelijke 4-2 bekerzege in mee”, opende Ede-coach Bastiaan Bunnik.

Hij zijn ploeg in de eerste helft matig acteren.

,,In het derde kwart werden we beter en kregen kansjes. In het vierde kwart vielen uiteindelijk de bevrijdende doelpunten. Freek Schellekens (1-0) en Stijn Draaijer (2-0) scoorden uit velddoelpunten.”

Ede kwam niet meer in de problemen. De ploeg mist al langere tijd Constantijn Erasmus, Rensjan Bakker en Lode Draaijer. Daar kwam deze middag ook Jiddo van de Vlist bij.

,,Ede mag zich gelukkig prijzen dat de jeugdafdeling goede spelers oplevert. Tegen Groningen maakt A-speler Guus Prinsen zijn debuut. Hij speelde zodra hij werd ingezet een goede wedstrijd. De levensader van de club (jeugd) moeten we blijven koesteren”, sluit Bunnik af.

Zondag ontvangt Ede de ploeg Gooische. Maar eerst wordt donderdagavond gespeeld tegen Nijmegen in het kader van de Gold Cup (bekertoernooi). Beide wedstrijden worden op sportpark De Bosrand gespeeld.

VROUWEN

De hockeyvrouwen verloren met 2-3 van EHV. Een goede ploeg die in de eerste klasse de tweede plaats bezet.

,,Ik denk dat we uiteindelijk meer dan een 2-3 nederlaag verdiend hadden”, oordeelde Dymphe Laan.

Zij kwam wegens een blessure niet in actie maar steunde haar team wel. ,,De enkelblessure die ik vorige week tegen Phoenix opliep speelde me parten. Versterking vanuit de A-junioren kwam van Femke van Stuijvenberg en Bente Verhoef.”

Ede begon weer niet scherp aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stonden de gasten al met 0-1 voor.

,,Een rommelige goal die te snel viel. Wij wisten ons te herstellen en hebben de eerste twee kwarten goed meegedaan met het sterke EHV. Ede domineerde lange tijd in de eerste helft. Er werden vele kansen gecreëerd”, ging Laan verder.

Anneke van Dam zette Ede in het tweede kwart uit een strafcorner naast EHV:1-1.

PLUIM Een pluim verdiende keepster Alieck Keilman. ,,Zij stond geweldig te keepen maar blesseerde zich. Met pijn en moeite weet zij ons (en zichzelf) toch op de been te houden. Met een 1-1 stand werd van helft gewisseld.”

In het derde kwart kwam EHV terug. ,

,Ede maakte individuele fouten en zakte wat in. EHV profiteerde hiervan. EHV zette de tussenstand op 1-3”, had de geblesseerde Dymphe Laan tijd om te noteren.

De 1-2 belandde knullig op de voet van een speelster van Ede, waarna de strafcorner mooi door EHV werd uitgespeeld. Uit een counter weet EHV de 1-3 te scoren. Keeper Alieck Keilman was kansloos.

,,In het vierde kwart weten wij ons eigen spel weer terug te vinden. Ede zet hogere druk op EHV. Dit resulteert in de 2-3. Uit de strafcorner weet Naomi Wensink de bal mooi met haar backhand binnen te slaan”, gaat Laan verder.

Ede bleef knokken voor minimaal een gelijkspel.

,,Dit lukte niet. Er is zeker in de tweede helft goed gespeeld om punten te scoren. Een kwart wat minder spelen werd afgestraft”, eindigde Dymphe Laan.

Zondag komt het op de derde plaats staande GCHC op bezoek. De thuiswedstrijd op sportpark De Bosrand begint om 12.45 uur.