Vlnr: Tyrone Herben, Nathalie Obst en Jonathan Weindal bij het pand van de Grotestraat 133, waar restaurant Family Vibe is gevestigd.
Vlnr: Tyrone Herben, Nathalie Obst en Jonathan Weindal bij het pand van de Grotestraat 133, waar restaurant Family Vibe is gevestigd. Freek Wolff
Advertorial

Soulfood met karakter bij Family Vibe

14 oktober 2020 om 16:26 Zakelijk

EDE Je thuis voelen, zoals bij familie. Die sfeer straalt Family Vibe uit. Het nieuwe restaurant is retro en toch fris, serveert exotische gerechten uit de Caraïben (soulfood) en wordt gedragen door personeel dat een kans krijgt op de arbeidsmarkt.

De familie van de exploitanten is doorspekt van Indonesisch, Surinaams en Arubaans bloed, waardoor al deze keukens op de menukaart staan. Afhalen van gerechten kan ook. Nathalie Obst (53) is trots op de Antilliaanse saco en Johnny cakes (krokante broodjes), of de soulbowls & salades. ,,Dat is soulfood, eten met karakter. Neem onze roti, pom of pikaballetjes. Warme maaltijden met een ziel en waar je ú tegen zegt. Geen prefabfood, want we maken alles zelf, ook onze taart, de cake, de vegan en glutenvrije gerechten.”

De Bennekomse heeft Duitse, Friese en Belgische wortels. Samen met Hildegart Smits runt ze vanaf 2015 in haar woonplaats een zorgbedrijf. ,,Hier kunnen mensen met psychische problematiek Beschermd Wonen terecht. We merkten dat we mensen prima kunnen begeleiden, maar dat ze na uitstroom arbeidsparticipatie missen.”

Dat inspireerde tot de opzet van het restaurant in Ede, om deze personen in te schakelen bij de boekhouding, in de keuken, bediening en bij reserveringen. ,,Zodat ze hier werkelijk een betaalde baan vinden.” Obst schetst ook hoe vrienden en familieleden verweven zijn met het restaurant. Ze kreeg de horecagenen van haar vader mee. ,,Tijdens mijn studietijd heb ik veel in de catering gewerkt. Later kwam ik in de zorg terecht.”

Met Smits wil ze een levend voorbeeld zijn voor anderen. ,,Je kunt in je leven veel tegenslag ervaren, maar je kunt daar altijd uit krabbelen. Laat je niet ontmoedigen. Hou je vooral vast aan de mensen die van je houden en dat is vaak familie. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt, jong en oud, of je nu een taartje komt eten, komt loungen of dineren.”

Muziek zal mede de sfeer bepalen, omdat zij en Smits ervaring hebben met livemuziek. ,,We willen ook dat bandjes op gaan treden.” Het restaurant heeft een retro tintje, maar Family Vibe oogt tegelijk fris, modern en is gevestigd in een historisch pand met veel karakter. ,,We willen staan voor kwaliteit en verse producten.” De opzet van Family Vibe is kindvriendelijk, duurzaam, terwijl de eigenaar veel lokale producten gebruikt.

door Freek Wolff

Family Vibe, Grotestraat 133, Ede. Open van donderdag tot zondag van 12.00 tot 22.00 uur en op woensdag vanaf 17.30 tot 22.00 uur.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie