Timo Kruft, eigenaar van TeKa Groep en Dirk Lubbers, bestuurslid van Stichting World Food Center Experience.
Timo Kruft, eigenaar van TeKa Groep en Dirk Lubbers, bestuurslid van Stichting World Food Center Experience. WFC Experience

TeKa Groep wordt exploitant World Food Center Experience

15 oktober 2020 om 16:57 Zakelijk

EDE De exploitatie van de World Food Center Experience in Ede komt in handen van TeKa Groep. De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience die deze thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert.  

TeKa Groep is in 1992 opgericht en onderdeel van de Nederlandse evenementen- en congresbranche. Het bedrijf exploiteert 20 monumentale en industriële locaties in heel Nederland en faciliteert honderden evenementen van multinationals, mkb-bedrijven, overheden en particulieren.  

TeKa Groep is op dit moment al actief op het World Food Center-terrein als exploitant van de Mauritskazerne. Hier opende het bedrijf in 2019 een evenementenlocatie mede gericht op de (agri)foodsector. De nieuw te realiseren WFC Experience komt eveneens voor een deel in deze Mauritskazerne, aangevuld met een nieuw te bouwen gebouw achter de kazerne.  

UITDAGING ,,We hebben in TeKa Groep een partner gevonden die niet alleen qua deskundigheid en ervaring prima aansluit bij de WFC-Experience, maar ook de visie, ambitie en durf heeft om met ons deze uitdaging aan te gaan”, zegt Dirk Lubbers, bestuurslid van de Stichting World Food Center Experience.  

TeKa Groep is onder meer bekend van locaties als het Amsterdome in Amsterdam, de Rijtuigenloods in Amersfoort, Kasteel De Schaffelaar in Barneveld, De Werelt in Lunteren en de Midden Nederland Hallen in Barneveld.  

Naast de exploitant en de bouwkundig architect wordt ook de architect voor de inhoud van de Experience Europees aanbesteed. Deze aanbesteding wordt binnenkort afgerond.    


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie