Schetsontwerp van toekomstig Streek Lyceum
Schetsontwerp van toekomstig Streek Lyceum Ector Hoogstad Architecten

Nieuwbouw Het Streek Lyceum opgenomen in begroting gemeente Ede

16 oktober 2020 om 12:04 lokaal Deel je nieuws

Het Streek Lyceum aan de Bovenbuurtweg in Ede krijgt een nieuw gebouw. Dat nieuws werd gisteravond bekend bij de presentatie van de programmabegroting 2021-2024 aan de gemeenteraad van Ede. In die begroting is de nieuwbouw van de school opgenomen. Na de zomervakantie van 2024 krijgen de leerlingen van Het Streek Lyceum les in het nieuwe schoolgebouw dat op hetzelfde terrein verrijst.

Gertjan van der Molen, bestuurder van CSG Het Streek, is verheugd met het nieuws. “Door het beschikbaar komen van het geld kan er definitief gebouwd worden. Sinds 2014 zijn we in gesprek met de gemeente Ede over de nieuwbouw. De afgelopen jaren zijn we zelfs al gestart met de voorbereidende fase, zoals het technisch plan van eisen en verschillende aanbestedingstrajecten. Net voor de zomervakantie van dit jaar is Ector Hoogstad Architecten geselecteerd, die een prachtig schetsontwerp heeft gemaakt. Zonder de bijdrage van de gemeente Ede zou alles uitgesteld moeten worden.”

Rector van Het Streek Lyceum, Wilfred Nep, is blij dat nu duidelijk is dat zijn school een nieuw gebouw krijgt. “Het huidige gebouw biedt weinig mogelijkheden voor flexibiliteit en maatwerk, terwijl dit wel noodzakelijk is voor goed toekomstgericht onderwijs. De verwachtingen die gewekt zijn bij onze leerlingen, ouders en medewerkers kunnen we nu waarmaken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie