Regentonnen zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen.
Regentonnen zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ted Walker Fotografie
Advertorial

Ruim negentig soorten regentonnen

21 oktober 2020 om 16:10 Zakelijk

OTTERLO Stenen eruit, planten erin. Dat is in het kort ‘Operatie Steenbreek’. Samen met de inwoners van Ede gaat de gemeente de verstening van de openbare ruimte te lijf. Minder stenen en meer groen geeft een aantal voordelen. Eén daarvan is dat de straten minder blank staan doordat er meer regenwater in de grond verdwijnt. Maar wat heeft dat voor gevolgen voor de droge zomers? Dan moet er toch meer gesproeid worden met leidingwater?

Ted Walker

,,Daar heeft de gemeente Ede ook over nagedacht’’, vertelt Rinie Hardeman van TEGAPO - De Bruine Meren uit Otterlo. ,,De gemeente geeft 35 euro korting op de aanschaf van een regenton die, onder andere, bij ons te koop is. Wij hebben al een ton voor 39,95 euro. dat betekent dat mensen nog geen vijf euro bij hoeven te leggen voor een nieuwe regenton waarin honderd liter regenwater kan worden opgevangen om te gebruiken in droge periodes.’’

DUURZAAM In de winkel van TEGAPO - De Bruine Meren staan 91 verschillende soorten regentonnen. ,,We verkopen diverse maten en er staat voor iedere tuin een design in onze showroom. Zo staan er tonnen in de vorm van een vaas, met het reliëf van een stenen muur, regentonnen met een houtlook en ga zo maar door. De kleuren zijn UV-bestendig en de tonnen zelf zijn flexibel. Dus zowel in de zomer als in de winter wordt het materiaal niet aangetast. Zo gaat een regenton vele jaren mee en is het dus een duurzame aanschaf.’’

GRATIS VULSYSTEEM Naast de korting die de gemeente Ede geeft, doet TEGAPO - De Bruine Meren ook een duit in het zakje. ,,Wij hebben alle soorten aansluitingen in ons assortiment. Het vulsysteem ‘Ward’ leveren wij gratis bij iedere regenton die via de actie bij ons aangeschaft wordt. Het vulsysteem zorgt ervoor dat de ton vol raakt. Wanneer er geen water meer bij kan voert het systeem de regen automatisch weer af naar het riool. Na de aanschaf van de regenton bij ons, kunnen mensen deze week ook nog, bij De Bruine Meren, een gratis zakje bloembollen ophalen’’, zegt Hardeman.

De bon voor de korting van 35 euro, geldig t/m 31 oktober, kan worden gedownload via de website. Kijk daarvoor op tegapo.nl/ede. ,,Neem gerust een foto mee van uw situatie’’, voegt Hardeman nog toe. ,,Aan de hand daarvan kunnen wij zien wat bij u het beste past en welke materialen u nodig heeft om de regenton aan te sluiten’’, zegt Rinie Hardeman tot besluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie