Afbeelding
Erik Munneke

Automobilisten weg kwijt door verkeerde borden in Ede

25 oktober 2020 om 14:44 Verkeer en vervoer

EDE Automobilisten die de nieuwe kruising van de Parklaan met de Klinkenbergerweg naderen, worden letterlijk het bos in gestuurd. Dat meldt Erik Munneke vanmiddag aan de redactie van Ede Stad.nl. Hij zag het vanmorgen in korte tijd meerdere keren mis gaan.

Het gaat om de route-aanduiding voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer dat onder de Albertstunnel vandaan komt en in de richting van het centrum rijdt, wordt bij het nieuwe kruispunt rechtdoor gestuurd. Echter, sinds de aanpassing moet het doorgaande verkeer daar rechtsaf slaan, en niet rechtdoor. 

,,Waarschijnlijk is gebruik gemaakt van de oude borden. Het gevolg is dat het verkeer de weg kwijt is”, aldus Munneke. In korte tijd zag hij zondagmorgen ,,al meteen vijf automobilisten hier rechtdoor rijden en na 100 meter op de volgende rotonde in de steek worden gelaten en gedesoriënteerd terugrijden.”

P&R naar de parkeerplaats bij de Stingerbol is wel rechtdoor, ,,maar dat wordt verderop op de rotonde niet verder aangeduid”, zag Munneke. ,,Ik hoop dat hier snel wat aan gedaan wordt. Het komt erg amateuristisch over.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie