Afbeelding
Pixabay

Werkgroep geformeerd als reactie op plannen voor zonneveld Bennekom

28 oktober 2020 om 10:30 Natuur en milieu

EDE Klimatoloog en weerpresentator Reinier van den Berg heeft een werkgroep geformeerd als reactie op de plannen voor een zonneveld in Bennekom. Dat meldt hij via Twitter. ,,We komen met een prachtige Binnenveld Energie Strategie (BES) waar wel draagvlak voor is."

De gemeente Ede kondigde de plannen voor drie nieuwe zonnevelden eerder deze maand aan. De Lange Rijnsteeg in Bennekom wordt overwogen als een locatie voor een zonneveld van ongeveer 11 hectare. 

Van den Berg liet destijds al blijken geen voorstander van de plannen te zijn. ,,Ik ben voor zonne-energie, maar niet overal", twitterde hij. ,,De gemeente Ede overweegt nu 11 hectare aan zonnepanelen te laten leggen op uiterst vruchtbare grond op 500 meter afstand van het unieke nieuwe natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden." De klimatoloog maakt zich onder meer zorgen over een mogelijk verlies van biodiversiteit in het gebied. 

Details over de BES volgen nog, laat Van den Berg in zijn tweet weten.

Later deze week verschijnt op EdeStad.nl een uitgebreid interview met Reinier van den Berg over de plannen voor het zonneveld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie