twee door de leerlingen gemaakte bloemstukken
twee door de leerlingen gemaakte bloemstukken L. van Asseldonk

Als ‘echte bloemist’ aan de slag voor Hotel de Wereld

29 oktober 2020 om 13:13 lokaal Deel je nieuws

Leerlingen van Aeres VMBO Ede hebben bloemstukken ontworpen en gemaakt in opdracht van Hotel de Wereld in Wageningen. Aansluitend leverden de leerlingen het bloemwerk zelf af in het hotel en kregen zij een rondleiding.

Wensen klant centraal
De leerlingen hebben het bloemwerk op school gemaakt. Hierbij hielden zij in het ontwerpproces rekening met de wensen van Hotel de Wereld op het gebied van bloemen, kleuren en het thema herfst. De wensen had het hotel al eerder besproken met de docent Bloemwerk. Zo moest het bloemwerk passen bij het hout en de rode gordijnen die aanwezig zijn in de Capitulatiezaal en passen bij het seizoen.  

De leerlingen hebben een baliestuk gemaakt in Parallelschikking, een deurkrans, een grote wikkelkrans van takken en 10 tafelstukjes. Ze hebben daarbij veel gebruik gemaakt van droogmateriaal, zodat het lang mee gaat. De kleur rood komt terug, omdat dit bij de gordijnen past en alles is aan het seizoen herfst gelinkt. De leerlingen waren in groepjes verdeeld en zo heeft iedereen aan een onderdeel gewerkt. De leerlingen hebben alle stukken zelf in het hotel mogen plaatsen.

Leren door te doen
Leerlingen die verbonden zijn met de echte beroepspraktijk leren het best en doen veel nieuwe ervaringen op. De basisvaardigheden leren ze op school en in de praktijk doen ze vaardigheden op voor het echte beroepsleven. Door een opdracht van een bedrijf te krijgen, heeft het maken van een bloemwerk meer betekenis gekregen en zijn de leerlingen er extra trots op.

Hele eer en mooie ervaring!
De leerlingen vonden het een geweldige ervaring om voor een hotel als Hotel de Wereld het bloemwerk te mogen verzorgen en binnen in het hotel te mogen kijken. Ook als school vinden we het een hele eer om dit te hebben mogen doen met onze leerlingen. Ze hebben veel geleerd, uiteindelijk moeten de leerlingen zelf met een bedrijf contact leggen en de wensen voor bloemwerk doorspreken. Zo leren ze hoe je aan de slag gaat als een echte bloemist.

de groep leerlingen
de Deurkrans
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie