Afbeelding
Pixabay

Werkzaamheden lopen uit: weg ook zaterdag dicht

29 oktober 2020 om 16:16 Verkeer en vervoer

OTTERLO De wegwerkzaamheden aan de N310 tussen Otterlo en de kruising met de Koningsweg (N311) lopen een dag uit. De weg zou aanvankelijk vrijdagavond weer open gaan, maar dat is nu uitgesteld naar zaterdagavond.

Aannemer Wegenbouwbedrijf de Rooij en Zonen B.V. is begin oktober gestart met de werkzaamheden, waarbij het asfalt vervangen wordt van de Harderwijkerweg, Arnhemseweg en Otterloseweg. De werkzaamheden duren één dag langer dan gepland. Dat komt door het slechte weer van de afgelopen dagen. ,,Wij kunnen daardoor geen nieuwe belijning aanbrengen op het asfalt. Zaterdag 31 oktober 2020 voeren we de laatste werkzaamheden uit. De weg is dan nog afgesloten voor verkeer met uitzondering van de bus. Die kan al wel langs het werkvak rijden."

BOMENLANEN De werkzaamheden op het traject N310/N311 zijn na zaterdag overigens nog niet klaar, legt de provincie Gelderland uit. ,,Langs de N310 en de N311 staan bomenlanen. Wij willen deze lanen graag behouden. Een deel van de laanbomen is inmiddels vervangen door jonge bomen (met name langs de N311). Veel laanbomen worden de komende jaren slechter. Op sommige plekken is al 60 procent uitgevallen en gekapt. De komende jaren willen we daarom de overige bomen kappen en nieuwe bomen aanplanten. We zijn van plan de nieuwe bomen op een grotere afstand van de weg plaatsen."

De jonge bomen hebben voldoende licht nodig om te groeien, daarom wordt ook een deel van de bospassages naast de weg gekapt. ,,Zo krijgen de jonge bomen de kans om te groeien en verjongt het bos aan de randen. Jonge bomen hebben veel tijd nodig om te groeien tot een volwaardige boom. Daarom zijn we van plan de bomenlanen in verschillende fasen te herstellen. Zo willen we een kaalslag voorkomen. Toch zal het even duren voor de nieuwe bomen in de laan een redelijk formaat zijn."

SNELHEID De provincie is verder van plan de maximumsnelheid op de N310 ,,te verlagen naar 60 km/u op het deel waar we de laanstructuur willen herstellen. Dit betreft het gedeelte vanaf de kruising met de N224 tot aan de Harderwijkerweg. We zijn van plan het asfalt te vervangen en verkeersdrempels aan te leggen. Op de rest van de N310, vanaf de Harderwijkerweg richting Otterlo blijft de snelheid 80 km/u."

Verder wordt ter hoogte van het buurtschap Oud Reemst de oversteek voor fietsers en de aansluiting van het parkeerterrein gemaakt en wordt langs de N310 van Papendal tot de kruising met de N311 Koningsweg het fietspad verlegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie