Afbeelding
Freek Wolff

Burgerbelangen wil alsnog tunnel in Ede-Zuid

30 oktober 2020 om 11:25 Politiek

EDE Bij de donderdag gehouden algemene beschouwingen heeft fractievoorzitter Ruben van Druiten van Burgerbelangen ervoor gepleit alsnog de tunnel in Ede-Zuid te realiseren. De tunnel stond aanvankelijk wel in de planning, maar in de programmabegroting 2021-2024 is hij eruit gehaald. ,,Het is niet te verkopen dat de tunnel in Ede-Zuid er niet komt met als argument dat dit acht miljoen euro kost, terwijl Ede tien miljoen euro in een cofinanciering stort waarmee speeltjes van de politiek voor linkse hobby´s worden betaald.”

Gerard van Wijk

Verder wil Burgerbelangen dat er voor de eigen inwoners wordt gebouwd en stelt ,,Edenaren eerst in plaats van bouwen voor mensen uit de Randstad.” De brandweerpost in de Rietkampen wil de partij behouden. Zoals bekend zijn er vergevorderde plannen om te komen tot een nieuwe centrale brandweerpost, waarbij tevens de post in de Rietkampen wordt gesloten omdat dit te duur zou worden en volgens de brandweercommandant en het college niet nodig is om te voldoen aan de voorwaarden bij een brandmelding.

Van Druiten heeft ook een tip als het gaat om energie en duurzaamheid. ,,Burgers zijn verplicht om ledlampen te gebruiken, omdat andere verlichting negentig procent energie verbruikt. De focus van het college ligt op het opwekken van energie middels zonnevelden in plaats van het voorkomen van verspilling van stroomverbruik. Duurzaamheid is hierdoor symboolpolitiek. Het is namelijk niet te verkopen dat Ede tienduizend gloeilampen als straatverlichting gebruikt, waarbij het argument om deze niet door ledverlichting te vervangen, economisch van aard is. Het vervangen van de lampen kost een paar miljoen euro, maar levert een besparing van 120.000 euro per jaar op en is goed voor de structurele begroting.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie