Matthijs Vertegaal met het spelletje Afritoria
Matthijs Vertegaal met het spelletje Afritoria Matthijs Vertegaal

Spelletjesuitgever The Gamefantry van start

2 november 2020 om 17:03 lokaal Deel je nieuws

Nederland is een nieuwe speluitgeverij rijker: The Gamefantry. Deze spellenuitgeverij is opgericht door de Edenaren Matthijs Vertegaal en Niek van den Brink en door Paul Gigengack uit Veenendaal. Kortgeleden zijn er 3 spellen uitgebracht: ‘Afritoria’, ‘Royals & Riots’ en ‘Chameleon’.

Het zijn stuk voor stuk toegankelijke familiespellen voor volwassenen en voor kinderen vanaf een jaar of 8. De spellen zijn onder meer te koop bij het Cadeauhuis, Maandereind 26A.

Tussen de andere uitgevers neemt The Gamefantry een unieke plek in vanwege de inzet van uniek talent. Personen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden actief betrokken bij het creëren van de spellen. Hiervoor wordt samengewerkt met De?Spelmakerij: een unieke vorm van dagbesteding in Ede voor mensen met autisme. 

Matthijs: “Begin 2020 heb ik De Spelmakerij opgestart. Een dagbesteding voor volwassenen met autisme die in een moeilijke fase in hun leven zitten. Hier kunnen ze de draad van hun leven weer oppakken, investeren in zichzelf en beginnend bouwen aan een toekomst die bij hen past. De rode draad van De Spelmakerij is het ontwikkelen van nieuwe gezelschapsspellen en alle activiteiten die daarbij komen kijken. ” 

De kersverse uitgeverij wil van betekenis zijn in de maatschappij en komt meteen met een mooie actie op de proppen.

Niek: “De hele maand november loopt er een speciale actie via onze webshop (www.thegamefantry.nl/spellen). Wanneer je 3 spellen koopt, doen wij er één cadeau aan de voedselbank van Ede. Zij zorgen er voor dat de spellen terecht komen bij gezinnen met een krappe beurs. Zo zorgen we er samen voor dat Sinterklaas een feest voor iedereen is.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie